tot 31 december a.s. gratis diner bij 7 overnachtigingen

14 Oktober 2019 - B&B Villa Lavanda

€ 76.85

Kamer Mt Lavinia onderging in het voorjaar een make over en is echt schitterend te worden. Om dit te vieren geven we dit najaar nog een gratis diner bij Agritirismo Vecchia Mastra Marco op maar 1,5 km afstand als je in deze kamer minimaal een week verblijft, maar om het extra feestelijk te houden, geven we het nu nog tot einde dit jaar ook voor de andere 2 kamers: Arwav of Green Papaya bij minimaal 7 nachten en ook daar slaap je heerlijk en je wordt hier altijd verwend met een heerlijk en gevarieerd ontbijt met alles er op en er aan.

De boeking mag ook zijn voor het komende jaar.

Matera is sowieso een schitterende plaats en een dag van je vakantie waard. Het is de culturele hoofdstad van Europa 2019. Vanaf 6 april vonden daar de opnamen plaats voor de nieuwe James Bond film - tevens de laatste met Daniel Graig. https://www.ditisitalie.nl/opnamen-james-bond-matera/ en over de stad zelf https://www.ditisitalie.nl/matera-europese-cultuurhoofdstad-2019/ Vanaf onze B&B 45 minuten rijden.

Je logeert in en NL B&B op het platteland van Puglia met hoofdzakelijk NL en BE gasten en met ons Pugliaboek haal je het beste uit je vakantie. Onze site is vernieuwd en er staan bijzondere uitstappen en excursies op. Er zullen er nog meer volgen. We zoeken de meer bijzondere voor je uit.

Onze schitterende B&B op het platteland van Puglia is heel strategisch gelegen voor het verkennen van een groot deel van deze mooie streek, de stranden aan de Ionische- en de Adriatische Zee. Verder Bari (luchthaven), Monopoli, Taranto, Martina Franca, de Itrie Vallei , Cisternino en Ostuni. In ons Pugliaboek ook de leukste excursies en de beste restaurantjes.

Met de voordelige vluchten van Ryanair heb je soms al een retourtje voor nog geen 50 euro. Dat is dan met handbagage, maar dat kan best omdat je ochtendjassen, Crocs, strandlakens- en tas bij ons in bruikleen krijgt.

Transavia heeft rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Bari en nieuw is vanaf Rotterdam naar Brindisi.

Kortingen voor een langer verblijf vanaf 3 nachten. Deze kortingen lopen op en gelden over de gehele duur. Wil je alle kortingen/prijzen op een rijtje, stuur ons dan een berichtje of kijk op onze website.

We hebben 3 schitterende kamers met airco, altijd privé-badkamer en gebruik van ochtendjassen, slippers, föhn, strandparasol, strandlakens en strandtas.

Er is een gezellige gastenlounge met NL TV, boekenbank en koelkast-DHZ bar..

Er is voor iedereen iets te doen in Puglia: zwemmen, zonnen, cultuur, bijv. de Barok van Lecce, gezellige markten, schitterende landschappen, fietsen, wandelen, tours per E-bike, pittoreske haventjes en niet te vergeten het heerlijke Pugliese eten en de locale wijnen. Ook vogelaars kunnen zeker goed terecht in Puglia!

Verder mogelijk: dolfijnen spotten met zeebiologen en actief deel kunnen nemen. Deze hebben we zelf gedaan. Volop dolfijnen gezien, heerlijk en voldoende eten en drinken aan boord en het geheel zeer de moeite waard! Een rondleiding door het bijzondere land- en zeereservaat Torre Guaceto, waar men ook een speciaal programma heeft voor jonge zeeschildpadjes en een excursie waarbij je ook de bijzondere vogels in dit gebied te zien krijgt. Hier kun je ook duiken. Verder een excursie in de zoutpannen van Santa Margarita di Savoia waar je o.m. de flamingo's gaat zien. Een tocht naar een spookdorp, zeiltochten op de Adriatische Zee etc.

We staan bekend om ons lekkere ontbijt en de vele extra's die inbegrepen zijn en het is nu ook mogelijk bij ons een gastendiner te bestellen met Pugliese specialiteiten.

We hebben ook de volgende workshops:

Een kookworkshop Pugliese keuken.
Tin Punching.
Doe je 2 workshops tijdens je verblijf, dan krijg je op beide 5 euro korting per persoon.

Een volledige begeleiding tijdens het zoeken, vinden, kopen van een huis in Puglia.
Extra interessant is dat als je je hier vanuit het buitenland permanent vestigt in een gemeente in Puglia met minder dan 20.000 inwoners je over je inkomen of pensioen dat buiten Italie is gerealiseerd, de eerste 9 jaar maar een flattax van 7% betaalt! Ook enkele huizen te koop op onze site.

» Bezoek website

Regio
Puglia

Type
Bed and breakfast

Soort reis
Vliegreis

Ligging
Nabij natuurgebied

Aantal Personen
Maximaal: 7

Vanuit B&B Villa Lavanda o.m. te bezoeken de stranden aan zowel de Adriatische (45 km) als de Ionische kust (23km) alsmede de plaatsen: Bari met o.m. de Basiliek van S. Nicola, Lungomare, de boulevard, winkels voor iedere beurs, de oude stad. Taranto, een grote marinehaven, bekend om zijn verse mosselen en vis, een oude Griekse tempel, een oudheidkundig museum met opgegraven voorwerpen uit de Griekse tijd, een leuke jachthaven, Lungomare, mooie kerken en de oude stad. Monopoli met een oude verdedigingsmuur, de vissershaven, mooie kathedraal, oude stad, dagelijkse markt, goed visrestaurant en bij Capitolo de stranden van Monopoli. Polignano A Mare, heel mooi pittoresk plaatsje net noordelijk van Monopoli, met zeegrotten en vele restaurantjes. De Itrie Vallei met haar vele Trulli en de plaatsen Cisternino en Ostuni, de witte stad. Martina Franca aan de rand van de Itrie Vallei, met het Lyrisch festival, iedere 3e zondag van de maand een heel gezellige antiek- en curiosamarkt, mooie oude stad, Hertogelijk Paleis. Noci, vele restaurantjes met o.a. de serenades van S. Giovanni o 23 juni en Bacco Nelle Gnostre, het festival van de nieuwe wijn begin november. Mooi oud gedeelte, wekelijkse markt, vele winkels. Matera, de Culturele Hoofdstad van Europa 2019 met haar grotwoningen- en kerken, ligt op 45 minuten rijden vanaf Villa Lavanda. Gioia del Colle, kasteel, oude stad, winkels etc. Zeiltochten op de Adriatische Zee. Dolfijnen spotten met natuurbeschermers op de Ionische Zee. Zoo Safari bij Fasano. Het staat allemaal in onze GastenApp met de routes er naar toe en zo kom je ook (terug) bij Villa Lavanda.