Puglia Zd.Italie logeren bij Nederlandstaligen

1 Oktober 2020 - B&B Villa Lavanda

€ 76.85

Boek tot uiterlijk 31 januari 2022 tenminste 7 overnachtingen rechtstreeks bij Villa Lavanda en we geven je een gratis diner bij Agriturismo Vecchia Mastra Marco op maar 1,5 km afstand. Carla zal je verwennen met heerlijke antipasti in de prachtige omgeving van deze antieke boerderij. Je kunt hier ook een boswandeling maken.

Bij ons word je iedere dag verwend met een heerlijk uitgebreid ontbijt, ochtendjassen in je kamer en Crocs, strandlakens, toiletartikelen in je privé-badkamer evenals een föhn.

In onze guestlounge kun je NL/Vlaamse TV kijken, gratis koffie- en thee maken, drankjes kopen uit de koelkast/bar.

Je logeert in en NL B&B op het platteland van Puglia met hoofdzakelijk NL en BE gasten en met ons Pugliaboek haal je het beste uit je vakantie. Op onze site ook bijzondere uitstappen en excursies op. Er zullen er nog meer volgen. We zoeken de meer bijzondere voor je uit. Ook hebben we weer enkele leuke restaurantjes ontdekt die in de lijst op je kamer zullen worden vermeld.

Er komen binnenkort nog meer bijzonderheden over de prachtige wandeltochten die je in de mooie natuur van het heuvelachtige Puglia kunt maken, maar door het virus was het nog niet mogelijk hiermee verder te gaan.

Uiteraard houden we i.v.m. het Corona virus de nodige afstand, nog meer dan anders alles schoonmaken en het ontbijt zo plannen dat ook de gasten onderling niet tegelijkertijd en op de nodige afstand van elkaar kunnen ontbijten. Ook dit jaar maar 2 van de 3 kamers in gebruik zodat de nodige afstanden bewaard kunnen blijven.

Uiteraard krijg je een sleutel voor je kamer en ook voor de gasteningang, zodat je kunt komen en gaan zoals je wilt.

Matera is sowieso een schitterende plaats en een dag van je vakantie waard. Het was de culturele hoofdstad van Europa in 2019 en toen vonden daar de opnamen plaats voor de nieuwe James Bond film - tevens de laatste met Daniel Graig. Ook begin 2020 werden daar nog opnames voor gemaakt.

https://www.ditisitalie.nl/opnamen-james-bond-matera/ en over de stad zelf https://www.ditisitalie.nl/matera-europese-cultuurhoofdstad-2019/ Vanaf onze B&B 45 minuten rijden.

Met de voordelige vluchten van Ryanair heb je soms al een retourtje voor nog geen 30 euro. Dat is dan met handbagage, maar dat kan best omdat je bij ons vele zaken al in je kamer aantreft. Daar spaar je weer bagage mee uit. Kijk uit met het boeken van je huurauto, want het lijkt soms heel voordelig, tot je eens goed naar de voorwaarden kijkt en dan blijk je zo 2.000 eigen risico te hebben. Dat wil je niet. Via ons een link voor autohuur zonder of met een laag eigen risico. Ook mogelijkheden voor autohuur voor wie geen creditcard heeft.

Transavia heeft rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Bari en van Eindhoven naar Brindisi.

Kortingen voor een langer verblijf vanaf 3 nachten. Deze kortingen lopen op en gelden over de gehele duur. Wil je alle kortingen/prijzen op een rijtje, stuur ons dan een berichtje of kijk op onze website.

We hebben schitterende kamers met airco, altijd privé-badkamer en gebruik van ochtendjassen, slippers, föhn, strandparasol, strandlakens en strandtas.

Er is voor iedereen iets te doen in Puglia: zwemmen, zonnen, cultuur, bijv. de Barok van Lecce, gezellige markten, schitterende landschappen, fietsen, wandelen, tours per E-bike, pittoreske haventjes en niet te vergeten het heerlijke Pugliese eten en de locale wijnen. Ook vogelaars kunnen zeker goed terecht in Puglia!

Verder mogelijk: dolfijnen spotten met zeebiologen en actief deel kunnen nemen. Deze hebben we zelf gedaan. Volop dolfijnen gezien, heerlijk en voldoende eten en drinken aan boord en het geheel zeer de moeite waard!

Een rondleiding door het bijzondere land- en zeereservaat Torre Guaceto, waar men ook een speciaal programma heeft voor jonge zeeschildpadjes en een excursie waarbij je ook de bijzondere vogels in dit gebied te zien krijgt. Hier kun je ook duiken. Verder een excursie in de zoutpannen van Santa Margarita di Savoia waar je o.m. de flamingo's gaat zien. Een tocht naar een spookdorp, zeiltochten op de Adriatische Zee etc.

We staan bekend om ons lekkere ontbijt en de vele extra's die inbegrepen zijn en mits er tenminste 4 deelnemers zijn, is het mogelijk een privé gastendiner te bestellen bij onze buurboerderij.

We hebben ook de volgende workshops:

Een kookworkshop Pugliese keuken.

Een volledige begeleiding tijdens het zoeken, vinden, kopen van een huis in Puglia. Extra interessant is dat als je je hier vanuit het buitenland permanent vestigt in een gemeente in Puglia met minder dan 20.000 inwoners je over je pensioen dat buiten Italie is gerealiseerd, de eerste 9 jaar maar een flattax van 7% betaalt! Ook enkele huizen te koop op onze site.

Tot eind dit jaar hebben we hier nog de Superbonus 110% en dat houdt in dat je voor bepaalde verbeteringen vooral op het gebied van energiebesparing, zonnepanelen, fotovoltaici etc. gratis de werkzaamheden kunt laten doen. Dat doe je door overdracht van de aftrekbare kosten aan degene die de werkzaamheden uitvoert. Hij op zijn beurt krijgt dan weer die 10% voor de financiering en organisatie van e.e.a. Na een langere tijd van onduidelijkheid is het nu zeker dat ook buitenlandse eigenaren van een vakantiewoning hier van deze regeling gebruik kunnen maken.

Kortgeleden heb ik een grote algemene portefeuille met huizen die hier te koop staan gemaakt en deze gestuurd aan belangstellenden. Mocht jij die ook graag willen zien, stuur me dan een berichtje.

» Bezoek website

Regio
Puglia

Type
Bed and breakfast

Soort reis
Vliegreis

Ligging
Nabij natuurgebied

Aantal Personen
Maximaal: 7

Vanuit B&B Villa Lavanda o.m. te bezoeken de stranden aan zowel de Adriatische (45 km) als de Ionische kust (23km) alsmede de plaatsen: Bari met o.m. de Basiliek van S. Nicola, Lungomare, de boulevard, winkels voor iedere beurs, de oude stad. Taranto, een grote marinehaven, bekend om zijn verse mosselen en vis, een oude Griekse tempel, een oudheidkundig museum met opgegraven voorwerpen uit de Griekse tijd, een leuke jachthaven, Lungomare, mooie kerken en de oude stad. Monopoli met een oude verdedigingsmuur, de vissershaven, mooie kathedraal, oude stad, dagelijkse markt, goed visrestaurant en bij Capitolo de stranden van Monopoli. Polignano A Mare, heel mooi pittoresk plaatsje net noordelijk van Monopoli, met zeegrotten en vele restaurantjes. De Itrie Vallei met haar vele Trulli en de plaatsen Cisternino en Ostuni, de witte stad. Martina Franca aan de rand van de Itrie Vallei, met het Lyrisch festival, iedere 3e zondag van de maand een heel gezellige antiek- en curiosamarkt, mooie oude stad, Hertogelijk Paleis. Noci, vele restaurantjes met o.a. de serenades van S. Giovanni o 23 juni en Bacco Nelle Gnostre, het festival van de nieuwe wijn begin november. Mooi oud gedeelte, wekelijkse markt, vele winkels. Matera, de Culturele Hoofdstad van Europa 2019 met haar grotwoningen- en kerken, ligt op 45 minuten rijden vanaf Villa Lavanda. Gioia del Colle, kasteel, oude stad, winkels etc. Zeiltochten op de Adriatische Zee. Dolfijnen spotten met natuurbeschermers op de Ionische Zee. Zoo Safari bij Fasano. Het staat allemaal in onze GastenApp met de routes er naar toe en zo kom je ook (terug) bij Villa Lavanda.