Bij Nederlanders in Puglia

23 Oktober 2018 - B&B Villa Lavanda

€ 76.85

Je logeert in en NL B&B op het platteland van Puglia met hoofdzakelijk NL en BE gasten en met ons Pugliaboek haal je het beste uit je vakantie. Onze site is vernieuwd en er staan bijzondere uitstappen en excursies op. Er zullen er nog meer volgen. We zoeken de meer bijzondere voor je uit.

Onze schitterende B&B op het platteland van Puglia is heel strategisch gelegen voor het verkennen van een groot deel van deze mooie streek, de stranden aan de Ionische- en de Adriatische Zee en mooie plaatsen zoals Matera, de Culturele hoofdstad van Europa 2019 op maar 45 minuten. Verder Bari (luchthaven), Monopoli, Taranto, Martina Franca, de Itrie Vallei en Cisternino en Ostuni.

Met de voordelige vluchten van Ryanair heb je soms al een retourtje voor nog geen 50 euro. Dat is dan met handbagage, maar dat kan best omdat je ochtendjassen, Crocs, strandlakens- en tas bij ons in bruikleen krijgt.

Kortingen voor een langer verblijf vanaf 3 nachten. Deze kortingen lopen op en gelden over de gehele duur. Wil je alle kortingen/prijzen op een rijtje, stuur ons dan een berichtje of kijk op onze website.

We hebben 3 schitterende kamers met airco, altijd privé-badkamer en gebruik van ochtendjassen, slippers, föhn, strandparasol, strandlakens en strandtas.

Er is een gezellige gastenlounge met NL TV, boekenbank en koelkast-DHZ bar..

Er is voor iedereen iets te doen in Puglia: zwemmen, zonnen, cultuur, bijv. de Barok van Lecce, gezellige markten, schitterende landschappen, fietsen, wandelen, tours per E-bike, pittoreske haventjes en niet te vergeten het heerlijke Pugliese eten en de locale wijnen. Ook vogelaars kunnen zeker goed terecht in Puglia!

Verder mogelijk: dolfijnen spotten met zeebiologen en actief deel kunnen nemen, een rondleiding door het bijzondere land- en zeereservaat Torre Guaceto, waar men ook een speciaal programma heeft voor jonge zeeschildpadjes en een excursie waarbij je ook de bijzondere vogels in dit gebied te zien krijgt. Hier kun je ook duiken. Verder een excursie in de zoutpannen van Santa Margarita di Savoia waar je o.m. de flamingo's gaat zien. Een tocht naar een spookdorp, zeiltochten op de Adriatische Zee etc.

We staan bekend om ons lekkere ontbijt en de vele extra's die inbegrepen zijn en je kunt bij ons ook terecht voor een kookworkshop en voor begeleiding tijdens het zoeken en kopen van een huis in Puglia.

» Bezoek website

Regio
Puglia

Type
Bed and breakfast

Soort reis
Vliegreis

Ligging
Nabij natuurgebied

Aantal Personen
Maximaal: 7

Vanuit B&B Villa Lavanda o.m. te bezoeken de stranden aan zowel de Adriatische (45 km) als de Ionische kust (23km) alsmede de plaatsen: Bari met o.m. de Basiliek van S. Nicola, Lungomare, de boulevard, winkels voor iedere beurs, de oude stad. Taranto, een grote marinehaven, bekend om zijn verse mosselen en vis, een oude Griekse tempel, een oudheidkundig museum met opgegraven voorwerpen uit de Griekse tijd, een leuke jachthaven, Lungomare, mooie kerken en de oude stad. Monopoli met een oude verdedigingsmuur, de vissershaven, mooie kathedraal, oude stad, dagelijkse markt, goed visrestaurant en bij Capitolo de stranden van Monopoli. Polignano A Mare, heel mooi pittoresk plaatsje net noordelijk van Monopoli, met zeegrotten en vele restaurantjes. De Itrie Vallei met haar vele Trulli en de plaatsen Cisternino en Ostuni, de witte stad. Martina Franca aan de rand van de Itrie Vallei, met het Lyrisch festival, iedere 3e zondag van de maand een heel gezellige antiek- en curiosamarkt, mooie oude stad, Hertogelijk Paleis. Noci, vele restaurantjes met o.a. de serenades van S. Giovanni o 23 juni en Bacco Nelle Gnostre, het festival van de nieuwe wijn begin november. Mooi oud gedeelte, wekelijkse markt, vele winkels. Matera, de Culturele Hoofdstad van Europa 2019 met haar grotwoningen- en kerken, ligt op 45 minuten rijden vanaf Villa Lavanda. Gioia del Colle, kasteel, oude stad, winkels etc. Zeiltochten op de Adriatische Zee. Dolfijnen spotten met natuurbeschermers op de Ionische Zee. Zoo Safari bij Fasano. Het staat allemaal in onze GastenApp met de routes er naar toe en zo kom je ook (terug) bij Villa Lavanda.