Vakantiehuis Les Chitons

16 Mei 2021 - Tristan Gijsenbergh

€ 400.00

De gites en het huis van mevrouw Marie Claire Paseri bevinden zich even buiten het dorpje Charens, in een prachtig berggebied dat nog niet is ontdekt door toeristen.

DE CHAMBRES D'HOTES

Mevrouw Paseri biedt een Chambres d'Hotes formule aan (half- of volpension), waarmee u alle zorgen van u af kunt schuiven en kunt genieten van haar geweldige, traditionele Franse kookkunsten ("cuisine du terroir") op basis van locale producten en groenten uit eigen moestuin. De kosten van halfpension (ontbijt en avondeten) zijn 90 euro per nacht voor twee personen, kinderen tot 4 jaar gratis, kinderen van 4 tot 12 jaar halve prijs.

Ook wanneer u in de Gites verblijft kunt u mee-eten voor slechts 16 euro per persoon.

In kamer 1 staat een tweepersoonsbed en een apart éénpersoonsbed. De kamer heeft een eigen badkamer met wc en een privé terras.

DE GITES

Gite "Les Essarts"

Deze woning bestaat uit een ruime woonkeuken, een kamer met tweepersoonsbed en kinderbedje, een slaapkamer met een stapelbed, een onderschuifbed en een éénpersoonsbed en een badkamer met ligbad. Dit vakantiehuis beschikt ook over een mezzanine met een tweepersoonsmatras. Een slaapbank bevindt zich in het woongedeelte. In totaal dus 10 slaapplaatsen. De kosten van dit vakantiehuis zijn 480 euro per week in het hoogseizoen.
Gite "La Maison Vieille"

Dit vakantiehuis bestaat uit een grote en stijlvolle woonkamer, een slaapkamer met een tweepersoonsbed, een slaapkamer met drie éénpersoonsbedden en een tweepersoonsbed, een keuken, een badkamer en een wc.In het woongedeelte bevindt zich een slaapbank. In totaal heeft deze gite 9 slaapplaatsen.
De kosten van dit vakantiehuis zijn 400 euro per week in het hoogseizoen.

In beide vakantiewoningen staat een TV en een dvd speler, (geen tv ontvangst) en er is overal wifi aanwezig. In de keukens staat een koelkast met diepvries, een oven, een koffiezetapparaat, een wasmachine en in les Essarts ook een vaatwasser.

Elke gîte heeft een privé terras met ameublement.

U krijgt 10% korting voor elke tweede of volgende week.

Zie de kalender in de fotos voor details over beschikbaarheid.

Omgeving en activiteiten

Het vakantiehuis ligt midden in de natuur, op een schitterende en rustige plek. In deze gites kunt u bijkomen van het drukke stadsleven in een volledig natuurlijk kader, waar u enkel de vogels hoort zingen, en door niemand gestoord wordt. Het vakantiehuis ligt op 1000m hoogte, en is dus zelfs in de warme Franse zomer aangenaam koel.

Vanuit beide vakantiehuizen loopt u direct die tuin in, die overloopt in de natuur er omheen en dus feitelijk grenzenloos is. Midden in de natuur hebben kinderen dus alle ruimte om te spelen, rennen, klimmen, hutten te bouwen en zicht kostelijk te vermaken. Ook huisdieren zijn welkom, en zullen het goed naar hun zin hebben.
De Diois is ook een uitstekend plek om te klimmen, via ferrata-en, acrobranchen, mountainbiken, paardrijden of boogschieten, al of niet onder begeleiding.
De regio is buitengewoon geschikt voor fiets- of wandeltochten, en vannuit het vakantiehuis vertrekken al meteen meerdere prachtige, goed-aangegeven wandel- en fietspaden. U loopt zo, zonder te hoeven rijden, de omliggende bergen in!

Ook op de Vercors, een prachtig hoogplateau waar het hele jaar door aangenaam fris en groen is, kan er uitstekend gewandeld en gefietst worden. Bovendien herbergt het kalkgesteente waaruit het plateau bestaat vele grotten, die ofwel lopend of met touwen en koplampen bezocht kunnen worden. Voor de dapperste vakantiegangers bestaat er de mogelijkheid om vanaf een berg in de buurt te parapenten, wat ongelofelijke uitzichten oplevert.

Op korte afstand zijn verschillende zwembaden te vinden. In Recoubeau bijvoorbeeld ligt een groot zwembad met glijbanen, waar kinderen zich een hele dag lang uitstekend kunnen vermaken. In de riviertjes die dichtbij het vakantiehuis stromen kan eveneens uitstekend en veilig gezwommen worden. Ook is het mogelijk om er te kanoen, kayakken, en dammen te bouwen.

Charens zelf is een prachtig plaatsje, maar ook andere schilderachterige dorpjes zoals Chatillon en Diois, Luc en Diois, Die, Archiane of Barnave zijn een bezoekje waard. Châtillon heeft bijvoorbeeld vele kleine straatjes en binnenplaatsjen waar men eindeloos door rond kan dwalen, en geven de vele kunstgalerijen die in de verschillende passages verborgen liggen het dorp een unieke, culturele uitstraling. Het middeleeuwse karakter van Châtillon bereikt zijn toppunt in de eerste week van augustus, wanneer het Festival van de Wijn en de Kunst georganiseerd wordt. Geduren deze week tovert het dorpje zich om tot een heus middeleeuws stadje, met fakkels, lampionoptochten en vuurspuwers, wat voor geweldige, middeleeuwse taferelen en sferen zorgt.

Op vrijdag morgen is er in Châtillon en Luc-en-Diois een markt, waar men rustig en in de schaduw van grote plataan bomen locale producten en kunsten kan proeven en bewonderen. Ook in Die, een wat groter stadje 14 kilometer verderop, kan men op woensdag en zaterdag genieten van een grote provencaalse markt waar alle locale specialiteiten te vinden zijn. De restanten van de Romeinse stadswal in Die zijn tevens ook een bezoekje waard.

Aanvullende informatie

Het huis is buitengewoon geschikt voor families, gezien de omgeving veilig is en veel speelmogelijkheden biedt. Ook voor groepen is het vakantiewoning erg geschikt, gezien de slaapplaatsen feitelijk uitgebreid kunnen worden tot 10.

Er wordt een borg van 50 euro gevraagd die overeenkomt met de schoonmaakkosten van de woning. Als het vakantiehuis schoon achtergelaten wordt krijgt u dit bedrag volledig terug.

U kunt handdoeken en bedlinnen meenemen, of huren voor 9 euro per pakket.

Voor informatie of boekingen kunt u bellen mailen naar tristangijs@hotmail.com of bellen naar 00.33.475.21.36.89/0033.7.61.59.61.50. Tristan Gijsenbergh beheerd dit vakantiehuis voor de eigenares, Marie-Claire Paseri. Tristan zal u te woord staan, en Marie-Claire zal u ontvangen en uw verblijf verzorgen.

U kunt contact opnemen in het Nederlands, Engels en Frans.

 

Aanwezig in verblijf
Wasmachine
Vaatwasser
Televisie
Wifi
Open haard
Huisdieren toegestaan

Ligging
Landelijk

Type
Bungalow

Soort
Te huur

Aantal personen
Maximaal: 10