Puur genieten in je vakantiehuis met zwembad en grote tuin in de Périgord. Volleybal, ping pong, ....

8 Juni 2021 - Isabel Lootens

€ 745.00

Welkom in La Moulinal!
In de prachtige Lot-et-Garonne net ten zuiden van de Dordogne liggen 2 vakantiehuizen verscholen in het groen. Ideaal voor een vakantie met meerdere gezinnen maar je kan ook 1 huis huren. Er is veel ruimte om dingen samen te doen en toch is er ook voldoende privacy voor iedereen.
De huizen zijn landelijk ingericht. Die ogenschijnlijke eenvoud gaat hand in hand met comfort. Je bedden zijn opgemaakt bij aankomst, bad- en keukenlinnen is voorzien. Gratis wifi houdt je in contact met de wereld.

De huizen liggen in een domein van 1,7 ha, volledig in het groen, en toch op slechts enkele km van een dorp (Castillonnès) met grootwarenhuis, winkels, cafes, restaurants,... Op het domein kan klein en groot zich vermaken in het groot zwembad, op het volleybalterrein, aan de pingpongtafel, het voetbalveld of op de schommel, of ... met een boekje of de ipad onder een boom. Rond het zuidelijk georiënteerd zwembad is het heerlijk vertoeven, al vanaf het vroege voorjaar. Zwembad open van begin april tot eind oktober!

De streek is landelijk met zachtglooiende heuvels, fruitbomen, wijngaarden en zonnebloemvelden. Je vindt er enkele van de mooiste bastidedorpen (middeleeuwse dorpen), zoals Villeréal, Monflanquin of Monpazier. Een romantisch kasteel of liever een stoere burcht met toffe activiteiten? Of bezoek je liever een panoramische tuin (Limeuil, Eyrignac, Marqueyssac)?
Keuze te over aan sportieve activiteiten (wandelen, fietsen, kano, paardrijden, tennissen, golfen, ...)
Uit deze streek komen de beroemde pruimen van Agen en de sappige vleestomaten van Marmande. Lekker eten is hier evident! Heerlijk vertoeven is het op de talrijke avondmarktjes.
Hippe steden Bordeaux en Toulouse zijn ideaal voor een dagtrip.

Maison d'Isabel (6-8 p) en Maison d'amis (4-6p) zijn 2 natuurstenen vakantiewoningen, voorzien van alle comfort. We hebben veel zorg besteed aan het smaakvol en praktisch inrichten van de huizen. Elke woning heeft 2 comfortabele badkamers (thermostatische kranen), een goed ingerichte keuken, woonkamer met grote kachel, overdekt terras, barbecue, loungezetels buiten, gratis wifi, centrale verwarming.

Het "Maison d'Isabel" (6-8 personen):
- ruime, authentiek gerestaureerde boerderij van 130 m2, met open keuken
- 3 slaapkamers.
gelijkvloers:
ruime master slaapkamer (26 m2) met en-suite badkamer (lavabo, douche, toilet)
verdieping:
slaapkamer 2 (16 m2, kan naar keuze ingericht worden met 1 dubbel bed of 2 enkele bedden)
slaapkamer 3 (12 m2, 2 enkele bedden)
badkamer met bad, grote instapdouche met regendouche, lavabo en toilet.
- De keuken van ‘Maison d’Isabel’ is voldoende uitgerust voor 14 personen.
- Het grote overdekte terras van ‘Maison d’Isabel’ is voorzien van tafel en stoelen voor 14 personen en een supercomfortabele grote loungebank.

Het "maison d'amis" (4-6 personen):
- gerenoveerde stenen boerderij van 140 m2, opgetrokken in de typische Périgord stijl, met pigeonnier.
- 2 slaapkamers + mezzanine:
ruime master slaapkamer (25 m2) met dubbel bed, en-suite badkamer met lavabo en douche en toilet.
slaapkamer 2 (15 m2) met 2 enkele bedden, en-suite badkamer met lavabo en douche
prachtige mezzanine met een dubbel bed
- apart toilet
- Buiten is er een pergola met tuinmeubilair in tropisch hardhout voor 6.
- Aan de master slaapkamer is nog een extra overdekt terras met 2 comfortabele lounge zetels, waar het bijvoorbeeld heerlijk zitten is in de ochtendzon met een kopje koffie.

Indien de groep groter is dan 12 personen, zijn er nog 2 enkele plooibedden ter beschikking. Maximum aantal personen: 14.

In juli en augustus wordt per week gehuurd, buiten deze periode kun je ook voor een lang weekend, een midweek of 10 dagen huren. We kunnen je helpen bij de organisatie van een feestmaaltijd ter plaatse, organisatie van activiteiten, ...

Totale privacy: Buiten de maanden juli en augustus wordt maar 1 huis tegelijk verhuurd (maison d'Isabel) of beide huizen aan 1 groep, zodat je van een volledige privacy geniet. Puur genieten in je eigen 'place in the sun' vanaf het vroege voorjaar, zalig voor je meivakantie met de kinderen of voor een lang weekend met vrienden of de hele familie!

La Moulinal is ook super geliefd bij families die met 3 generaties op vakantie willen. Met 2 huizen kunnen we tot 14 personen te slapen leggen. Iedereen kan samen genieten en er is toch ook voldoende privacy voor de verschillende gezinnen.

» Bezoek website

Aanwezig in verblijf
Wasmachine
Vaatwasser
Televisie
Wifi
Zwembad

Regio
Dordogne

Ligging
Landelijk

Type
Vakantiehuis

Soort
Te huur

Aantal personen
Maximaal: 14

De Lot-et-Garonne is een heerlijke vakantiebestemming. Gelegen net ten zuiden van de Dordogne, maar rustiger en minder toeristisch dan zijn bekendere buur. Ideaal om te ontstressen en helemaal tot rust te komen ... en te genieten van alles wat deze nog authentieke streek te bieden heeft! Dank zij de ligging, diep in het Zuidwesten (tussen Bordeaux en Toulouse), heb je er bijna altijd mooi weer. Al van vroeg in het voorjaar kan je genieten van een heerlijk zonnetje en lange avonden. De zomers zijn lekker warm (met af en toe een warmte-onweer) en ook de kleurrijke herfst is ideaal voor een bezoek met vaak een 'indian summer' of nazomer, om vol energie de winter tegemoet te gaan! Het gevarieerde en glooiende landschap, met wijngaarden, boomgaarden, bossen en zonnebloemvelden, maakt dat deze streek ook wel ‘Klein Toscane’ wordt genoemd.