Fietsen in Spanje

29 Mei 2021 - Petro Ballemans

€ 540.00

Vuelta Vías Verdes Spanje het fietst als een trein!
B&B, hotel / rondreis / mountainbike / 8 dagen / vliegtuig / niveau 4-5
Vias Verdes zijn voormalige spoorlijnen die zijn omgetoverd tot fietsroutes. De routes zijn makkelijk, zeer toegankelijk, ver weg van het gemotoriseerd verkeer en met nagenoeg geen steile hellingen (een trein kan maximum 2% helling aan) en daarom uitermate geschikt voor natuur- en fietsliefhebbers. Spanje kent 9000 kilometers in onbruik geraakte spoorwegen. Sinds begin jaren negentig zijn daar zo’n 1500 kilometers van getransformeerd tot goed toegankelijke paden waar alleen wandelaars, fietsers, paard- of desnoods ezelrijders welkom zijn: de Vías Verdes, oftewel groene wegen.

www.fietsvakantieinspanje.nl

De rails werden verwijderd, de overgebleven spoordijken waar nodig geasfalteerd of van grind voorzien en voor een deel uitgerust met bewegwijzering. Zo zijn er inmiddels 64 Vías Verdes door heel Spanje, variërend in lengte van een schamele twee kilometer tot zo’n zeventig kilometer. In zuidoost Spanje hebben wij met grote zorg een week fietsen over deze oude spoorwegen samengesteld. We rijden over 5 stukken Vias Verdes met een totale lengte van zo´n 120 kilometer. De overige kilometers hebben we nodig om de Vias Verdes met elkaar te verbinden. Een unieke manier om dit landschap binnen te dringen, een ervaring die u niet snel zult vergeten.

Dagprogramma 8-Daagse Tocht

1. Aankomst in Alicante rit naar Castalla 60 km of vanuit Castalla rondrit 60 km.
2. Rondrit vanuit Castalla, 52 km of een bezoek aan Alicante
3. Rit van Castalla naar Muro de Alcoy, 64 km
4. Rit van Muro de Alcoy naar Villalonga 47 km
5. Rit van Villalonga naar Denia 54 km
6. Rondrit Denia 26 km + boottocht ( van juni – september) zonder boot 38 km
7. Denia met de trein naar Cap Negret (Altea) rit naar Villajoyosa 47 km
8. Transfer vliegveld en terugvlucht naar Nederland

Inbegrepen:
Transfer van en naar vliegveld Alicante • 7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in 2-persoonskamer met douche of bad/wc • bagagevervoer • routebeschrijvingen en kaartmateriaal •
Prijs: € 540.- p.p. (exclusief vlucht Nederland – Alicante e.v.v.)
Je kunt je eigen fiets meenemen of één bij ons huren.
Kijk voor meer info: www.fietseninspanje.com