Molepolle

2 September 2018 - Stadslogementen Franeker

€ 350.00

De vakantiewoningen hebben een schitterend vrij uitzicht over het Van Harinxmakanaal. Levendig en bedrijvig door de beroepsvaart en plezierjachten. Dit kanaal is de belangrijkste vaarweg tussen de enige zeehaven van Friesland: Harlingen, richting Leeuwarden.

De logementen zijn op het zuiden gelegen, bieden veel privacy en alle denkbaar hedendaags comfort, en zijn smaakvol ingericht. De woningen zijn nagenoeg identiek voor wat betreft de indeling en uitrusting.

Kortom een comfortabele vakantiewoning voor 4 personen waarin u zich helemaal thuis zult voelen. Ook geschikt voor een groter gezelschap; door de twee logementen in combinatie met elkaar te huren beschikt u over een vakantiewoning voor 8 personen.

 

Aanwezig in verblijf
Wasmachine
Vaatwasser
Televisie
Wifi

Ligging
Stedelijk

Type
Bungalow

Soort
Te huur

Regio
Friesland

Aantal personen
Maximaal: 4

Onze vakantiehuizen zijn gelegen in het mooie Franeker, in het noordwesten van Friesland. Franeker, wordt ook wel de ster van de Elfsteden genoemd. Refererend aan de bekende Elfsteden route die onder andere per schaats, fiets, voet en met oldtimer afgelegd wordt. Maar ook aan het oudste, nog werkende planetarium van Nederland. Het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium is misschien wel het bekendste, en zeker het meest indrukwekkende, museum van Friesland. U waant zich terug in de tijd en zult versteld staan van het bewegend model van het zonnestelsel, dat zich bevindt op het plafond in de woonkamer van een prachtige grachtenpand. Tussen 1774 en 1781 gebouwd door Eise Eisinga en tot op de dag van vandaag nog steeds actueel. De binnenstad van Franeker wordt nog deels omringd door een prachtig bolwerk met daarop de oude theehuisjes. Tijdens een wandeling door het oude stadscentrum ziet u onder andere fraaie grachten, diverse historische bouwwerken waaronder het in renaissancestijl gebouwde stadhuis, de middeleeuwse Martinikerk en het in 1498 gebouwde stadskasteel Martenastins, waar inmiddels Museum Martena gevestigd is. Naast al het moois dat Franeker zelf te bieden heeft, is het ook een ideale uitvalsbasis om de omliggende dorpen en steden te verkennen. Harlingen, Leeuwarden en ook de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland zijn binnen bereik.