Vakantiehuis en Chambres d'hôtes , Frankrijk, culinair, muziek, ruimte, stilte en natuur.

5 Juli 2021 - Gerda van der Gaag

€ 60.00

Le Vertige ligt midden in natuurpark Livradois-Forez, fantastisch gelegen midden in Natuurpark Livradois Forez, ruimte en natuur. Het terrein wordt omgeven door een grote tuin met vele privéplekjes en een fruitboomgaard, grenzend aan open vergezichten en bossen. Vanaf het terrein heeft u een adembenemend uitzicht op de Puy de Dôme en de Mont Dore. U bevindt zich in een stille en natuurlijke omgeving met schilderachtige dorpjes en kastelen. Direct vanaf Le Vertige zijn er vele mogelijkheden voor wandelaars en sportieve fietsers.
In de chambres d'hôtes vindt u 5 comfortabele kamers met eigen badkamer.
De kamers zijn bijzonder sfeervol ingericht en beschikken over comfortabele boxspringbedden en eigen badkamer. Eén kamer is eveneens geschikt voor vier personen. In de gemeenschappelijke ruimte staat een koffiezetapparaat, waterkoker, magnetron en koelkast en is een bibliotheek. Het lekkere pure ontbijt is bij de kamerprijs inbegrepen.

Aan de rand van Le Vertige staat een ruime vakantiewoning voor 5 of 8 personen. Les Jonquilles heeft een vrij uitzicht en beschikt over een grote fruitboomgaard. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van Le Vertige, zoals de vuurplaats en de tafeltennistafel.
Het natuurkampeerterrein is 2 ha en beschikt over 8 ver van elkaar gelegen plaatsen en een huurcaravan.

's Avonds kunt u aanschuiven bij de table d'hôtes, buiten of in de prachtige met houtvuur verwarmde eetkamer. Bij de bereiding van de gerechten wordt gebruik gemaakt van biologsche producten uit eigen moestuin en uit de streek, ook vegetarisch eten is mogelijk. Verder wordt er regelmatig een vinylbuffet georganiseerd, platen draaien met buffet. Er is een ruimte beschikbaar voor het geven van cursussen.

Meer informatie en foto's zie www.levertige.nl

» Bezoek website

Aanwezig in verblijf
Wifi

Regio
Ardèche of Auvergne

Ligging
Landelijk

Soort
Te huur

Aantal Personen
Maximaal: 16

Le Vertige ligt midden in het natuurpark Livradois- Forez, vlakbij het voor een dagtocht geschikte vulkanengebied. Het terrein kent vele plekjes waar je je terug kunt trekken en heeft ook een gezellig overdekt terras. Op de zonneweide vind je een klein zwembad met een doorsnede van 3,5 meter, een aantal ligbedden en de hangmat. Verder is er op Le Vertige een vuurplaats, een brocante, een badmintonveldje en een tafeltennistafel aanwezig. In het petit restaurant kunt u heerlijk eten, u reserveert van te voren en eet wat de kok die dag voor u in petto heeft, vegetarisch eten kan ook. Le Vertige is tevens een uitvalsbasis voor een bezoek aan een aantal steden. Issoire met zijn prachtige Romaanse kerk, Clermont-Ferrand met de zwarte basiliek, Ambert met de gezellige weekmarkt en Billom met zijn middeleeuwse straatjes. Meer naar het zuiden vindt u Chaise Dieu, een abdij uit de 12e eeuw en Le Puy en Velay met zijn bijzondere architectuur. Er is een groot en rustig zwemmeer op 13 km, golf en klimpark op zo'n 15 km. In de zomer zijn er wekelijks rommelmarkten in de buurt, waar u, zeker als het om een "echte" vide-grenier gaat, iets leuks op de kop kunt tikken.