Vakantiehuis en B&B, Frankrijk, lekker eten, muziek, ruimte, stilte en natuur.

12 Januari 2020 - Gerda van der Gaag

€ 48.00

Le Vertige ligt midden in natuurpark Livradois-Forez en biedt 5 sfeervolle en comfortabele kamers met eigen badkamer en een ruim vakantiehuis voor 5 personen. Het bijzonder gezellige vakantiehuis heeft een vrij uitzicht en beschikt over een grote fruitboomgaard. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van Le Vertige, zoals de vuurplaats, het kinderzwembad en de tafeltennistafel.

De sfeervol ingerichte B&B wordt omgeven door een prachtige tuin met vele privéplekjes en een fruitboomgaard, grenzend aan open vergezichten en bossen. Vanaf het terrein heeft u een adembenemend uitzicht op de Puy de Dôme en de Mont Dore. U bevindt zich in een stille en natuurlijke omgeving met schilderachtige dorpjes en kastelen. Direct vanaf Le Vertige zijn er vele mogelijkheden voor wandelaars en sportieve fietsers.
De kamers zijn ingericht met meubels uit de 60-er en 70-er jaren en fijne nieuwe boxspringbedden. Eén kamer is eveneens geschikt voor vier personen. In de gemeenschappelijke ruimte kunt u overdag koffie en thee zetten en staat ook een koelkast. 's Avonds kunt u in de zomer bijna alle avonden aanschuiven bij de table d'hôtes met regelmatig live-muziek. Bij de bereiding van de gerechten wordt gebruik gemaakt van biologsche producten uit eigen moestuin en uit de streek. Het lekkere pure ontbijt is bij de kamerprijs inbegrepen. Verder wordt er regelmatig een vinylbuffet georganiseerd, platen draaien met buffet. Er is een ruimte beschikbaar voor het geven van cursussen.

Meer informatie en foto's zie www.levertige.nl

» Bezoek website

Ligging
In de bergen

Aantal Personen
Maximaal: 12

Le Vertige ligt midden in het natuurpark Livradois- Forez, vlakbij het voor een dagtocht geschikte vulkanengebied. Het terrein kent vele plekjes waar je je terug kunt trekken en heeft ook een gezellig overdekt terras. Op de zonneweide vind je een klein zwembad met een doorsnede van 3,5 meter, een aantal ligbedden en de hangmat. Verder is er op Le Vertige een vuurplaats, een brocante, een badmintonveldje en een tafeltennistafel aanwezig. In het petit restaurant kunt u heerlijk eten, u reserveert van te voren en eet wat de kok die dag voor u in petto heeft, vegetarisch eten kan ook. Le Vertige is tevens een uitvalsbasis voor een bezoek aan een aantal steden. Issoire met zijn prachtige Romaanse kerk, Clermont-Ferrand met de zwarte basiliek, Ambert met de gezellige weekmarkt en Billom met zijn middeleeuwse straatjes. Meer naar het zuiden vindt u Chaise Dieu, een abdij uit de 12e eeuw en Le Puy en Velay met zijn bijzondere architectuur. Er is een groot en rustig zwemmeer op 13 km, golf en klimpark op zo'n 15 km. In de zomer zijn er wekelijks rommelmarkten in de buurt, waar u, zeker als het om een "echte" vide-grenier gaat, iets leuks op de kop kunt tikken.