Sans Parure; B&B en gîtes

12 Juli 2021 - Daan & Jacqueline van Loveren

€ 60.00

Sans Parure is een oude boerderij, gebouwd in de stijl van deze streek: de Puy de Dôme. Het is gelegen in het prachtige, glooiende landschap van de Combrailles, ver van snelwegen en pretparken of ander massatoerisme. Dit gebied heeft een enorm aanbod aan culturele en sportieve ontspanningsmogelijkheden, maar het nodigt ook uit tot ontspannen genieten van de natuur.
Op ons domein staan 2 gezellige vakantiehuisjes en hebben we 2 leuke gastenkamers waar men verblijft op basis van logies met ontbijt, of op basis van halfpension.
De rustige camping met prachtig uitzicht biedt op een terrein van 1 hectare (!) ruimte aan maximaal 5 tenten.
Sans Parure is uitstekend geschikt als tussenstop van of naar Spanje of Zuid-Frankrijk, op slechts 20 autominuten van de A71! Sans Parure biedt de mogelijkheid om tot rust te komen. Om gewoon in de zon een boekje lezen, een wandeling maken of alleen maar te zitten en te genieten van het uitzicht. Zonder stress, zonder iets te moeten. Sans Parure is een plaats waar heel veel kan maar vooral niets hoeft, en waar ontspannen genieten voorop staat. Het is een plek om weer op adem te komen.
Geen zin om te koken? Laat u verrassen door het buiten geserveerde streekmenu. Luister naar de krekels wanneer het gaat schemeren, klets nog wat na en neem een laatste glaasje wijn….

Wij zijn aangesloten bij de stichting ECEAT (European Centre for Eco Agro Tourism).

Welkom, bij Sans Parure!

» Bezoek website

Buxières sous Montaigut ligt in het noordelijke deel van de Puy de Dôme, het departement van de uitgedoofde vulkanen (de Puys). Het is een agrarische, weinig toeristische streek met een heuvelachtig landschap. Het is zeer geschikt om te wandelen en te fietsen. De vele riviertjes en meren lenen zich uitstekend voor zwemmen, kanoen en (karper)vissen. In de omliggende dorpen en steden worden vooral 's zomers veel activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld rommelmarkten, jeu de bouleswedstrijden en jazzfestivals.