Mini-camping in NO-Frankrijk

1 December 2019 - Mirjam Bijvank

€ 7.00

Kleinschalige natuur camping in de Lage Vogezen
Deze streek heeft een aangenaam klimaat, niet te warm, maar ook niet de regen van de bergen.
De camping ligt bij de voormalige Abdij van Droiteval, gelegen in la Vallée de l´Ourche. Deze van nature spirituele plek, te midden van de bossen van Darney, biedt 4 staanplaatsen voor tenten en 2 voor caravans of campers,
Hier kunt u genieten van het zingen van vogels en het geluid van het stromen van de rivier de Ourche. Vissen is toegestaan!
prijs:   per nacht
persoon:  7 € 
tent :  7 €
caravan of camper: 14 €
Wij zijn open van april t/m oktober

 

Regio
Elzas of Lotharingen

Soort camping
Natuurcamping

Omvang
< 50 plaatsen

Ligging
Aan rivier of meer

Droiteval ligt 25 km ten zuidoosten van Contrexéville en Vittel, 40 km ten westen van Epinal. Dit gehuchtje, behorende bij de gemeente Claudon is een historische plek, bestaande uit een chateau met een meer en bijbehorende gebouwen. Tevens staat er een abdijkerk uit de 12e eeuw en een klooster met fundamenten uit dezelfde periode. Droiteval ligt aan de prachtige route Circuit de la Vallée de l’Ourche. De tuinen van het klooster liggen aan het riviertje de Ourche (zijrivier van de Saône). Vissen is toegestaan. Deze streek bestond vroeger uit smederijen en glasblazerijen. Een en ander over dit tijdperk is terug te vinden in het Museum van Hennezel-Clairey, 6 km van Droiteval. Men kan prachtige wandelingen maken zonder iemand tegen te komen. Ook op de fiets, zelf meegebracht, kan men z’n hart ophalen in de bosrijke, heuvelachtige streek van de Lage Vogezen. Bij warm weer kunt u verkoeling zoeken in een van de vele meertjes of in het riviertje. 35 km richting Epinal ligt ”lac de Bouzey”, een groot meer met zandstrand, ook een geliefde plek voor watersporters. In de maanden juli en augustus is het zwembad van Darney open, gelegen op een afstand van 8 km. Op de ”Pont Tatale”, gelegen tussen Claudon en Attigny kunt u elastiek springen en muur beklimmen. Paardrijden is mogelijk op 10 km afstand. Er worden buitenritten georganiseerd door een Nederlands echtpaar. Voor meer informatie over bezienswaardigheden, wandelroutes, vissen, eetgelegenheden, e.d. in de buurt, is er een Nederlandstalige gids ter inzage aanwezig.