Beeldhouwen bij Atelier l´Oiseau Libre, NO Frankrijk

23 Mei 2021 - Mirjam Bijvank

€ 445.00

Beeldhouwen in de Lage Vogezen

Heerlijk creatief bezig zijn in een rustige en kunstzinnige omgeving. Je logeert in één van de appartementen/studio´s of in een kamer met gebruik van keuken, van het voormalige klooster van Droiteval, in de Lage Vogezen.
Ook worden er weken op basis van volpension georganiseerd.

Kunstenares Mirjam Bijvank nodigt je uit de uitdaging aan te gaan. Werken aan een steen, welke je zelf uitkiest. Deze keuze is heel belangrijk. Zijn vorm en kleur moeten je inspireren voordat je begint te hakken, zagen, snijden, schuren en polijsten. Een zoektocht naar het beeld wat in de steen verborgen zit. Iedere dag weer een stukje verder. Vrijdagavond is het dan zo ver. Je zult met trots je creatie presenteren.

Op cursusdagen is er les van 9 tot 13 uur, ´s middags is er de mogelijkheid door te werken.
De basis prijs v.a. € 445 per peroon, inclusief verblijf met kookgelegenheid, zonder maaltijden.

cursusdata 2021:
2 t/m 8 mei
6 t/m 12 juni
18 t/m 24 juli
15 t/m 21 augustus
12 t/m 18 september

www.mirjambijvank.com

 

Type
Klooster

Soort vakantie
Creatief

Regio
Elzas of Lotharingen

Aantal Personen
Maximaal: 12

Droiteval ligt 25 km ten zuidoosten van Contrexéville en Vittel, 40 km ten westen van Epinal. Dit gehuchtje, behorende bij de gemeente Claudon is een historische plek, bestaande uit een chateau met een meer en bijbehorende gebouwen. Tevens staat er een abdijkerk uit de 12e eeuw en een klooster met fundamenten uit dezelfde periode. Droiteval ligt aan de prachtige route Circuit de la Vallée de l’Ourche. De tuinen van het klooster liggen aan het riviertje de Ourche (zijrivier van de Saône). Vissen is toegestaan. Deze streek bestond vroeger uit smederijen en glasblazerijen. Een en ander over dit tijdperk is terug te vinden in het Museum van Hennezel-Clairey, 6 km van Droiteval. Men kan prachtige wandelingen maken zonder iemand tegen te komen. Ook op de fiets, zelf meegebracht, kan men z’n hart ophalen in de bosrijke, heuvelachtige streek van de Lage Vogezen. Bij warm weer kunt u verkoeling zoeken in een van de vele meertjes of in het riviertje. 35 km richting Epinal ligt ”lac de Bouzey”, een groot meer met zandstrand, ook een geliefde plek voor watersporters. In de maanden juli en augustus is het zwembad van Darney open, gelegen op een afstand van 8 km. Op de ”Pont Tatale”, gelegen tussen Claudon en Attigny kunt u elastiek springen en muur beklimmen. Paardrijden is mogelijk op 10 km afstand. Er worden buitenritten georganiseerd door een Nederlands echtpaar. Voor meer informatie over bezienswaardigheden, wandelroutes, vissen, eetgelegenheden, e.d. in de buurt, is er een Nederlandstalige gids ter inzage aanwezig.