Wandelen en culinair genieten in hartje Frankrijk

14 December 2020 -
Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vakantieplaats.ub/app/pages/advertentie.php on line 107

€ 409.00

Villa Vallière – Vakantie in het groene hart van Frankrijk:

Onze karakteristieke ruime villa (een voormalige meisjesschool uit 1892) in Vallière, met veel ruimte en privacy, is het perfecte startpunt voor uw ontdekkingsreis van het plateau de Millevaches.
De omgeving is bijzonder geschikt voor het ondernemen van wandel- en fietstochten (in het departement la Creuse zijn meer dan 2500 km wandelroutes beschikbaar).
Wij hebben wandelkaarten en -routes van de regio ter beschikking en daarnaast door ons zelf uitgezette wandelroutes.
Verder is een bezoek aan Aubusson (tapijtindustrie op de Erfgoederenlijst van Unesco) of andere karakteristieke stadjes en bezienswaardigheden aan te bevelen.
En natuurlijk Lac de Vassivière, 1.000 ha groot en met veel watersport en andere mogelijkheden. U ziet, voor elk wat wils!

Ons huis heeft vijf gastenkamers. Het zijn ruime, smaakvol ingerichte kamers met een eigen badkamer en voorzien van hedendaags comfort. Verder is er de mogelijkheid om thee en Nespresso koffie te zetten.

Bent u geïnteresseerd in een omgeving met schone lucht en ongerepte natuur in combinatie met rust, ruimte en culinaire verwennerij, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Bienvenue, Annemieke & John Neurink-Keus, Anita Keus

8 daags Fiets- en/of wandelarrangement

• ontvangst met welkomstdrankje
• 7 x overnachting met uitgebreid ontbijt
• 4 x 4-gangen diner
• diverse fiets- en wandelroutes naar keuze

*) huur fietsen niet inbegrepen

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vakantieplaats.ub/app/pages/advertentie.php on line 180

 

Type
Bed and breakfast

Soort vakantie
Wandelvakanties

Aantal Personen
Maximaal: 13

Het departement is genoemd naar de Creuse rivier, die doorkruist van zuidoost naar noordwest het department. De naam Creuse is misschien afkomstig van het Keltische woord 'croso' maar meer waarschijnlijk van het Latijnse woord 'creux'. Het 23 ste departement draagt die naam sinds 1790 en maakt sinds 1 januari 2016 deel uit van de regio Nouvelle-Aquitaine (Limousin, Aquitaine en Poitou-Charentes). Vallière is sinds 2006 onderdeel van het regionale park Plateau de Millevaches (duizend bronnen) in de Limousin. La Creuse sluit aan op het gebergte Centraal Massief, waarvan het hoogste punt rond 930 meter ligt. In de direkte omgeving heeft het 1.000 ha grote Lac de Vassivière grote aantrekkingskracht. U kunt er watersporten, vissen, wandelen en fietsen (Circuit Raymond Poulidor), maar ook het museum of de beeldentuin bezoeken. U vindt in la Creuse geen massatoerisme, maar mooie natuur, dat bij uitstek geschikt is voor mensen die van een rustige, gemoedelijke omgeving houden. En werkelijk alles werkt daar aan mee! Het landschap met de lieflijke heuvels, doorsneden door rivieren, vennen, beekjes en paden met oude eiken, wilde fruit- en kastanjebomen, houtwallen, meren en meertjes.