Je Droomhuis in Puglia - bereikbaar voor iedere beurs.

28 Mei 2021 - B&B Villa Lavanda

€ 12.00

Is jouw droom het vinden en kopen van een huis in Puglia? Het kan gaan om een complex gerestaureerde of nog te restaureren Trulli of gewoon een mooie vakantie villa. Iets kleins om op te knappen etc.

Tot eind dit jaar hebben we hier nog de Superbonus 110% en dat houdt in dat je voor bepaalde verbeteringen vooral op het gebied van energiebesparing, zonnepanelen, fotovoltaici etc. gratis de werkzaamheden kunt laten doen. Dat doe je door overdracht van de aftrekbare kosten aan degene die de werkzaamheden uitvoert. Hij op zijn beurt krijgt dan weer die 10% voor de financiering en organisatie van e.e.a. Na een langere tijd van onduidelijkheid is het nu zeker dat ook buitenlandse eigenaren van een vakantiewoning hier van deze regeling gebruik kunnen maken, maar zoals gezegd: dit is een ondersteunings maatregel voor het coronavirus en eind dit jaar loopt het voor individuele huiseigenaren onherroepelijk af.

Dit is een schitterende maatregel om gratis heel veel aan je te kopen huis te laten doen op kosten van de Italiaanse fiscus.

Zoeken, vinden, afspraken maken is niet gemakkelijk op afstand en ook het feit dat maar weinig makelaars Engels spreken kan een flinke handicap zijn.

Een echtpaar kocht 3 jaar geleden. Hier was wat opknapwerk nodig, maar daar was de prijs ook naar. Dit is inmiddels voor een groot deel gedaan, zodat het nu helemaal naar hun zin is. Ze hebben er inmiddels al menige vakantie doorgebracht. Een mooie grote tuin erbij ook en daar komt over enige tijd een heerlijk zwembad in. Het maakt me echt blij net dat ene huis te vinden voor kopers die Puglia hebben gekozen als locatie voor hun toekomstige vakanties of er zelfs permanent komen wonen.

Eind juni vorig jaar gepasseerd een grote villa met een flink bijgebouw van gerestaureerde trulli en een schitterend groot zwembad. Nog enkele extra werken gedaan. Tijdens het virus ging alles per e-mail, maar nu zitten de trotse eigenaren er toch en hebben de gehele maand augustus van vorig jaar hun kinderen en vrienden te logeren gehad. In oktober kwamen ook hun ouders. Zij logeerden ook enkele dagen bij ons. De nieuwe eigenaren stuurden me prachtige foto's van hun eerste olijvenoogst en de olie die ze nu van de eigen bomen hebben.

Om van de Superbonus gebruik te kunnen maken moet je qua energieklasse tenminste 2 treden stijgen en dat lukt niet in dit geval, want ze staan al op A+. Toch ook voor hen mogelijkheden. Ze hebben nog geen fotovoltaici en daarop kun je een directe korting van 50% krijgen als je een installateur vindt die de belastingaftrek van je overneemt. Een groot voordeel dus.

De meeste eigenaren zijn zo trots op de olie van de eigen olijvenbomen. Er zijn er zelfs die eigen etiketten of blikken hebben naar eigen ontwerp. Sommigen gebruiken de olie zelf of geven ze weg aan vrienden of zakenrelaties, anderen verkopen ze.

Een eigen huis in Puglia is ook een prima een belegging die flink rendement kan gaan opleveren. Ik kan je introduceren bij een gerenommeerde internationaal werkende verhuurder van luxe villa's en ook een accountant voor de oprichting van een bedrijf voor het exploiteren van de villa. Maar ook op kleinere schaal kan hoor. Zelf opknappen, zelf verhuren en ter plaatse iemand vinden die af en toe wat aan de tuin doet en het huis schoonmaakt tussen huurders door of voor jezelf na vertrek de was doen zodat alles weer in orde is als je de volgende keer komt.

Ook een meer bescheiden huis, al dan niet met zwembad kan een prima belegging zijn en goed verhuurd worden.

Je kunt hier mijn hulp voor inroepen en ik help je vanaf het zoeken, via het bezichtigen van de huizen tot het vinden van je droomhuis en het passeren van de akte. Heb je mijn hulp dan nog iets langer nodig i.v.m. verbouwing of afbouwen, ook dat is mogelijk.

Sinds de Coronacrisis is er een enorme toename van de vraag naar vakantiehuizen in Puglia, ook van Italianen uit het noorden die nu liever in eigen land op vakantie gaan. Een (2e) huis in Puglia kan met recht een goede belegging genoemd worden als je het verhuurd. De vraag naar grote luxe villa's met zwembad is enorm, ook vanuit het buitenland, maar ook voor een eenvoudiger huis vind je zeker huurders.

Extra interessant is dat als je je hier vanuit het buitenland permanent vestigt in een gemeente in Puglia met minder dan 20.000 inwoners je over je pensioen dat van buiten Italie komt, de eerste 9 jaar maar een flattax van 7% betaalt! Dat is een geweldig voordeel!

Nu het toerisme toeneemt naar Puglia en je spaargeld niet alleen geen rente opbrengt, maar ook nog eens bedreigt wordt door een negatieve rente, kortom steeds minder waard wordt, is het kopen van een vakantiehuis voor de verhuur ook een heel geschikte belegging. Je kunt er dan bovendien ook zelf plezier aan beleven en je er wellicht in de toekomst permanent vestigen.

Ook het kopen samen met vrienden of familie, voor eigen gebruik of als belegging is een goede mogelijkheid.

Er is hier in Puglia echt voor iedere beurs een leuk huis te vinden.
Of je budget nou klein of groot is, ik kan altijd een mooie portefeuille voor je samenstelling van huizen die te koop staan. Wees er wel tijdig bij, want er begint meer belangstelling te komen voor het kopen van een huis en dat zal op den duur gevolgen gaan hebben voor de prijzen.

Kort geleden heb ik een algemene portefeuille gemaakt met huizen in iedere prijsklasse, voor niemand in het speciaal. Mocht jij die graag ook ontvangen, stuur me dan een berichtje.

Ik ben goed in Puglia thuis. Ik woon hier sinds 1997.

Stuur me een berichtje of kijk op mijn website en ik kan je de bijzonderheden van mijn werkwijze sturen.

» Bezoek website

Aanwezig in verblijf
Wasmachine
Televisie
Wifi
Airco

Regio
Puglia

Ligging
Landelijk

Soort
Te huur

Aantal Personen
Maximaal: 7

Vanuit B&B Villa Lavanda o.m. te bezoeken de stranden aan zowel de Adriatische (45 km) als de Ionische kust (23km) alsmede de plaatsen: Bari met o.m. de Basiliek van S. Nicola, Lungomare, de boulevard, winkels voor iedere beurs, de oude stad. Taranto, een grote marinehaven, bekend om zijn verse mosselen en vis, een oude Griekse tempel, een oudheidkundig museum met opgegraven voorwerpen uit de Griekse tijd, een leuke jachthaven, Lungomare, mooie kerken en de oude stad. Monopoli met een oude verdedigingsmuur, de vissershaven, mooie kathedraal, oude stad, dagelijkse markt, goed visrestaurant en bij Capitolo de stranden van Monopoli. Polignano A Mare, heel mooi pittoresk plaatsje net noordelijk van Monopoli, met zeegrotten en vele restaurantjes. De Itrie Vallei met haar vele Trulli en de plaatsen Cisternino en Ostuni, de witte stad. Martina Franca aan de rand van de Itrie Vallei, met het Lyrisch festival, iedere 3e zondag van de maand een heel gezellige antiek- en curiosamarkt, mooie oude stad, Hertogelijk Paleis. Noci, vele restaurantjes met o.a. de serenades van S. Giovanni o 23 juni en Bacco Nelle Gnostre, het festival van de nieuwe wijn begin november. Mooi oud gedeelte, wekelijkse markt, vele winkels. Matera, de Culturele Hoofdstad van Europa 2019 met haar grotwoningen- en kerken, ligt op 45 minuten rijden vanaf Villa Lavanda. Gioia del Colle, kasteel, oude stad, winkels etc.