Kleine kindvriendelijke camping bij Lauwersmeer en Waddenzee

2 December 2019 - Robert de Wit

€ 8.00

It Dreamlân is een klein, gezellig natuurkampeerterrein op een terp midden in het weidse Friese land. Adembenemende wolkenluchten en groene weilanden rondom, en toch een knus karakter door de vele knotwilgen, populieren en iepen.

Terrein
Het terrein bestaat uit 3 delen: knus tussen de bomen, weidse uitzichten op de open terp of met je tentje in het veld. De kleine camping is toegankelijk voor kleine en grote tenten, caravans en campers. De minicamping heeft 25 ruime plaatsen waarvan 20 met elektra. Er zijn geen vaste plaatsen. Voor meer informatie, zie onze website.

Faciliteiten
Het moderne sanitairgebouw heeft drie toiletten, twee douches, een familiedouche met babybad en aankleedkussen, drie wastafels en aan de buitenkant enkele afwasplekken. Er is een wasmachine en gratis draadloos internet (wifi) beschikbaar. In de knusse, overdekte kachelplaats met lekkere kussens, kunnen gasten nagenieten van de dag bij een warm vuurtje. Aan het einde van de camping buiten het Engels hekwerk ligt een natuurweide aan een brede sloot. Deze plek heeft een prachtig uitzicht naar alle kanten en is een leuke stek om te vissen. Bij het steigertje liggen een tweetal 3-persoons Canadese kano om heerlijk mee te peddelen over de Dwarsried.

Accommodaties
Wel de gezelligheid van een camping voor de kinderen maar toch liever wat meer luxe? Op it Dreamlân zijn ook een gezellig en kindvriendelijk vakantiehuis en 2 ecolodges (Trek-in) te huur!

Kinderen
Voor de kleintjes is er een grote zandbak midden op het veld. Ze kunnen hun energie lekker kwijt in de kleine speeltuin met een huisje,een glijbaan, twee schommels, een trampoline, wip-klavertje-vier en skelters. Om de ouders de kans te geven eens lekker een boek te lezen of van het uitzicht te genieten is gedacht aan kindveiligheid. Al het water (sloten) is afgeschermd met Engels hekwerk

Omgeving
It Dreamlân ligt vlakbij het Nationaal Park Lauwersmeer en op korte afstand van de Waddenzee. Waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland zijn beide gemakkelijk te bereiken voor een leuk dagje weg. It Dreamlân ligt halverwege de steden Groningen en Leeuwarden voor een dagje shoppen of cultuur snuiven. Vlakbij ligt natuurgebied Kollumeroord.

Prijs
Overnachten op de camping kost 8 euro voor een volwassene en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen van 0 tot 2 jaar zijn gratis. Er wordt verder geen aparte prijs voor tent of caravan gerekend. Voor meer informatie, prijzen, beschikbaarheid en reserveren verwijzen wij naar onze website.

» Bezoek website

Aanwezig in verblijf
Wasmachine
Speeltuin
Wifi
Huisdieren toegestaan

Soort camping
Natuurcamping

Omvang
< 50 plaatsen

Regio
Friesland

Ligging
Landelijk

De waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland zijn beide gemakkelijk te bereiken voor een dagje weg. It Dreamlân ligt halverwege de steden Groningen en Friesland voor een dagje shoppen of cultuur snuiven. Het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer en ook het adembenemende Unesco Werelderfgoed de Waddenzee liggen vlakbij voor de dosis pure natuur. Verder liggen er vele leuke Friese dorpen in de omgeving en ook het historische Friese stadje Dokkum (bekend van de Elfstedentocht) ligt in de buurt. Ook voor kinderen zijn er vele leuke uitjes te bedenken; Robert en Minke adviseren jullie graag.