Met Pasen in een prachtige B&B bij belgen in de Algarve

7 Juli 2021 - kathleen

€ 0.00

WAAROM MET PASEN NAAR BEM BOM KOMEN ???
Prachtige B&B, op 18km van de luchthaven. Het huis kan ook gans gehuurd worden voor groepen.

Festa das Tochas Floridas (feest van de bloemenfakkels)

Pasen in São Brás de Alportel
De fakkels waren in vroegere tijden lange kaarsen maar zijn nu met bloemen versierde stokken. De bloemenfakkels worden door mannen gedragen, die tijdens de processie twee rijen vormen. Op deze manier wordt op paaszondag de Wederopstanding van Christus gevierd in São Brás de Aportel.

Het halleluja-feest begint ´s morgens om 10.00 uur en deze processie voert door de hele plaats, begeleid met gezang: "Hij is opgestaan… halleluja halleluja”. Het is een indringend en emotioneel gezang, waarbij vooral het refrein "halleluja" door de gehele bevolking luid wordt meegezongen.

´s Middags is er vanaf 15.00 uur een "Ontmoeting van Geluiden en Smaken” (Encontro de Sons e Sabores) op het plein van de moederkerk, waar onder andere de mooiste en meest traditionele fakkels en spreien worden bekroond met een prijs. Tijdens dit cultureel evenement is er ook veel muziek en poezie.

Dit is een heilige feestdag voor alle inwoners waarbij het religieuze harmonieus met het heidense wordt verenigd. De sfeer is uitgelaten en erg kleurrijk. Het ruikt er heerlijk naar de lavendel, rozemarijn en wilde veldbloemen van de fakkels. Uit de ramen hangen witte en rode spreien, die het stadje op kleurrijke wijze versieren.

De hele dag worden de traditionele en uitzonderlijke zachte amandelen gegeten die al meer dan 100 jaar door één en dezelfde familie op ambachtelijke wijze worden bereid in São Brás de Alportel.

» Bezoek website