Charmant vrijstaand vakantiehuis in de Algarve, zeer geschikt natuurliefhebbers, fieters, wandelaars etc.

15 Januari 2021 -
Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vakantieplaats.ub/app/pages/advertentie.php on line 107

€ 650.00

Ons vakantiehuis in de Portugese Algarve is voor 1 tot 4 personen te huur. Zeer geschikt voor natuurliefhebbers omdat het vrij gelegen is in de prachtige natuur in de heuvels van Alferce (gemeente Monchique). Gelegen aan de voet van de Picota, de op een na hoogste top van de Algarve (773 m) die een spectaculair uitzicht heeft naar zowel de zuid- en westkust als de noordelijke provincie Alentejo. Omdat het vakantiehuis gedeeltelijk gelegen in een beschermd natuurgebied van Serra de Monchique is het wandelen in deze omgeving van de Algarve zeer bijzonder. Hier vindt je immense rust en stilte, een weelderige subtropische begroeiing, vruchtbare terrassen, overweldigend natuurschoon met groene dalen vol wilde bloemen, mimosa, kurkeiken, kastanjebomen, dennen en rododendrons. Ook zijn er natuurlijk volop sinaasappel- en citroenbomen, vijgenbomen en olijfbomen en in de avond een prachtige sterrenhemel omdat er bijna geen lichtvervuiling is.

Daarnaast is er in de omgeving de hoogste top van de Algarve, de 902 meter hoge Foia, die een bijzonder uitzicht geeft over de Algarve en de kust. De aguardente de medronho wordt gemaakt van de vruchten van de medronhoboom die ook bij ons in de tuin staat. Deze harde, stekelige vrucht groeit aan de medronheiro, wat in het Nederlands vertaald naar aardbeiboom.

Bijzonder zijn ook de heetwaterbronnen, die onder meer het plaatsje Monchique beroemd hebben gemaakt. En dat was al in de tijd van de Romeinen. Zij ontdekten de geneeskrachtige werking van het zwavelhoudende water.

Daarnaast liggen de mooiste stranden van Portugal op een halfuurtje autorijden binnen handbereik. Geniet van de woeste westkust in het uiterste puntje van Europa in Sagres. Of ga naar de zuidkust naar het prachtige Praia Rocha en combineer dit met een bezoek aan Portimão en/of Faro. Lissabon is met de auto binnen 2 uur bereikbaar.

Ons vakantiehuis voldoet aan de (lokale) wetgeving en veiligheidseisen onder licentienummer 65136/AL.
Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vakantieplaats.ub/app/pages/advertentie.php on line 180

 

Type
Vakantiehuis

Soort vakantie
Wandelvakanties

Regio
Algarve

Aantal Personen
Maximaal: 4

Vakantiehuis in de Algarve te huur voor 1-4 pers, gelegen aan de voet van de Picota, deels in een natuurgebied. Heerlijke uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers. Daarnaast de mooiste stranden van Algarve, Lissabon, lekker uit eten, winkelen etc. alles binnen handbereik.