Een weekendje Midden-Frankrijk (nabij A71): de ruime (familie)kamers van Château des Edelins in de Auvergne, inclusief ontbijt en een culinair diner!

21 Mei 2020 - Nienke en Hendrik Lokken

€ 112.00

Zo ver is het niet! Ook voor een ontspannen weekendje zijn wij al meer dan 10 jaar een gezellig adres. Op 2 1/2 uur onder Parijs, handig geleden op een kwartier vanaf de tolweg A71 (ten noorden van Clermont Ferrand, zo'n 800 km va Utrecht), mooi in de groene heuvels en toch vlakbij een paar leuke steden: Vichy, Moulins, Clermont-Ferrand en Montluçon. U kunt hier prachtig wandelen en fietsen (dat doen wij ook, dus wij geven u graag de leukste routes).

Château des Edelins is een eeuwenoud jachthuis en is in 1638 al gebouwd voor gasten. Binnen vindt u ruime, comfortabele en hoge (familie)kamers met badkamer, een gite (het Kasteel-Appartement), een eetkamer, een woonkamer en andere plekken om u lekker thuis te voelen.
Buiten is de tuin bijna een park: met grasvelden, lekkere hoekjes, een boomgaard en een fijn zwembad. En met 4 hectare is er plaats voor iedereen, met of zonder kinderen, er is ruimte genoeg.
In de tuin staat ook Het Koetshuis, een vakantiehuis (gîte) ideaal voor een familie.

En 's avonds wordt er goed gegeten... We bieden, als u wil, een compleet menu met (zoveel mogelijk) locale en biologische producten en altijd vers, huisgemaakt en origineel: dit is Table d'Hôte met 'the good vibes'.

Het château is gerenoveerd (in 2007), licht en modern met een combinatie van authentieke elementen, antiek en brocante. "In een huis als dit is altijd iets te beleven!" En dat doen we, eigenaren Nienke en Hendrik, al meer dan tien jaar met veel plezier: "Hier vinden we energie en vrolijkheid. En dat delen we graag met u. We liggen hier prachtig op het franse platteland, midden in een wijnstreek en tussen de kastelen van de Bourbonnais (hier woonden vroeger franse koningen!), dichtbij leuke dorpen (St.Pourçain en Charroux zijn zo'n 5-10 minuten rijden), mooie steden en de dier-/pretparken Le Pal en Vulcania. Ook zijn we perfect gelegen voor een tussenstop in het midden van Frankrijk - weer eens iets anders dan zo'n snelweghotel!"
tot gauw!
Nienke & Hendrik LOKKEN

Kijk voor onze last minutes en aanbiedingen op: www.edelins.com/specials/
Bijvoorbeeld:
- 2 nachten een heerlijke ruime kasteelkamer
- met iedere ochtend ontbijt
- en een uitgebreid diner met mooi passende wijnen op de avond van aankomst
- voor € 112,50 pp

» Bezoek website

Voor wie
Kinderen
Koppels
Groepen
Mannen
Vrouwen
Families

Ligging
Nabij wandel- of fietsroutes

Type
Bed and breakfast

Aantal Personen
Maximaal: 15

Château des Edelins ligt vastgeplakt aan zo'n typisch frans dorp: Bayet. Hier is natuurlijk een café-restaurant (kan ook brood worden afgehaald) tegenover de kerk (uit de 12de eeuw!), maar er zijn ook een paar speeltuinen, tennisbanen, er is een sportparcours, een prachtig uitzicht over de vallei en een riviertje met picknickplaatsen. Op 4 km ligt een prima supermarkt, op 5 km een leuk stadje (St.Pourçain-sur-Sioule) en op 20 autominuten de mooie steden Vichy en Moulins. Clermont-Ferrand en Montluçon liggen op zo'n 45 min rijden, net als de dier-/pretparken Le Pal en Vulcania. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of lekker niksen in de tuin!