L 'Accolade aangepaste campingplaats

4 Juli 2017 - Het team van Zonderbeperking.nl

Direct te boeken!

Aangepaste kampeerplaats op een vakantiepark met voorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zin om in uw eigen tent, caravan of camper te slapen en toch alle voorzieningen en aanpassingen bij de hand te hebben? Dat is mogelijk bij L'Accolade: op het terrein zijn 12 kampeerplaatsen, waarvan 7 aangepaste. Een aanpaste kampeerplaats bestaat uit een deels verharde ondergrond, waardoor het gemakkelijker is om u met een hulpmiddel te verplaatsen. 
Een kampeerplaats is geschikt voor 1-4 personen. Tegen een kleine bijbetaling kunt u met meerder personen op de plek verblijven. Doordat L'Accolade speels is opgezet, verschillen de kampeerplaatsen een beetje van grootte. Een aangepaste kampeerplek is minimaal 40 m2 groot. Bij alle plekken is de toegang tot het sanitairgebouw goed. Deze beschikt over extra grote douche ruimtes, voorzien van hulpmiddelen zoals douchestretchers en beugels bij het toilet en de douche. Als u wilt, kunt u een hoog-laagbed en/of verschillende hulpmiddelen en aanpassingen bij ons lenen. Het overgrote deel daarvan is gratis. 
Vakantiepark L'Accolade is gelegen op een zonnig eiland aan de Franse westkust, op 600 meter van de oceaan. Hier kunnen kinderen en volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking, samen met hun partner, familie of vrienden genieten van een onbezorgde vakantie. Alle assistentie, hulpmiddelen en aanpassingen die nodig zijn om optimaal te kunnen genieten, zijn op L’Accolade standaard aanwezig. Zo wordt ontspannen vakantie vieren wel heel eenvoudig, zeker omdat u zelf de regie houdt over welke hulp al dan niet wanneer nodig is. 
 L’Accolade ligt in een prachtig duingebied. Het terrein van 1,6 ha. groot en is verdeeld in een boven- en benedengedeelte, met elkaar verbonden via een weg en een lift. De paden zijn verhard en over het gehele terrein zorgen prachtige oude bomen en een weelderige bloemenzee voor een ontspannen omgeving. Verspreid over het terrein staan verschillende accommodaties, die allemaal rolstoeltoegankelijk zijn en aangepast voor mensen met beperkingen. 
Veel hulpmiddelen te leen of te huurVakantiepark L'Accolade beschikt over een groot aantal hulpmiddelen die te huur of leen zijn. Denk aan: rolstoelen, scootmobielen (te huur), diverse tilliften (neem uw eigen tilmat mee), doucherolstoelen en douchebrancards, aangepaste toiletten, hoog-laagbedden (met aangepaste zijhekken en/of incontinentiehoezen), anti-decubitus matrassen, aangepaste strandrolstoel en kinderboxen, kinderbedden en kinderdouchestoelenen aangepaste fietsen zoals onze zeer geliefde rolstoelfiets. De meeste hulpmiddelen staan gratis tot uw beschikking. Bij uw reservering kunt u aangeven van welke hulpmiddelen u gebruik wilt maken.
Ons vakantiepark is via giften en sponsoring tot stand gekomen en draait voor het grootste gedeelte op vrijwilligers. Het park is eigendom van de Nederlandse stichting L’Accolade; de meeste gasten op het park zijn Nederlands en daarmee de voertaal ook. 

 

De omgevingOns park ligt op het eiland Oléron, dat deel uitmaakt van het departement Charente-Maritime. Ile d'Oléron biedt een uitzonderlijk aangenaam klimaat en is bij uitstek geschikt voor het hele gezin, voor strandgasten en watersportliefhebbers. Het biedt een grote verscheidenheid aan landschappen: stranden van fijn zand omringd door begroeide duinenstukken woeste kust waar de golven op de rotsen spatten, kleine levendige vissershavens, bossen, moerassen, zoutpannen en oesterparken.  L’Accolade is ideaal gelegen in de duinen, op 600 meter van de oceaan aan de rand van het charmante dorpje Domino. Daar is in de zomermaanden dagelijks een markt, waar u o.a. verse vis, groente en fruit, maar ook bijzondere streekproducten koopt.  Er zijn meerdere stranden op Oléron prima toegankelijk met de rolstoel. De vele fietspaden nodigen u uit om met de fiets of te voet het eiland te doorkruisen. Al zwervend ontdekt u zo de vele wijngaarden en authentieke plaatsen, zoals de haven van La Cotinière, de grootste vissershaven van het departement, waar voornamelijk op garnaal wordt gevist. Of wat dacht u van de citadel in ‘Le Chateau d’Oléron’ en de wekelijkse gezellige markt?