Ga je mee zeilen naar de zonsondergang? UItwaaien met tai chi. 28-29-30 april 2019

30 Mei 2020 - Gaby Koomen

€ 290.00

Tai chi op het water. zonder de stress van je werk of thuis.
Kom onthaasten en genieten.
Maak kennis met nieuwe mensen en de geweldige combinatie van Tai Chi Tao & Qi Gong en Zeilen
Gun jezelf de rust in deze hectische tijd.
28-29-30 april 290,- p.p. Voll pension.

Ontvangst 28 april 2019 om 10.00 uur. Zierikzee (voor overnachting is mogelijk)
Trossen los om 11.00 uur. Dan varen wij de rust tegemoet
en zoeken een fijne plaats voor een goed zicht zonder lichtvervuiling van land en stad.
Hier kunnen wij tijdens een hapje en een drankje genieten van de nachtelijke hemel en misschien zie je de melkweg met de vele sterren. Uiteraard hopen we op een zwoele heldere avond.
Op het water is het heerlijk slapen. Ver van alle stadse activiteiten is vooral het klotsen van het water en de vogels die we horen.

Programma 29 april (inclusief ontbijt, lunch en avondeten)
Opstaan om 8.00 uur door middel van een (frisse) duik voor de liefhebbers. Wie wil kan met onze tai chi mee doen.
Om half 10 kunnen we dan een ontbijt nemen van yoghurt en fruit of wie wil een boterham met beleg.
Als alles weer is opgeruimd zeilen we waar de wind ons brengt. Misschien wel richting een pittoresk plaatsje of naar een plek aan de Noordzee. Uiteraard eten we een lunch en een warme maaltijd. Misschien onderweg, misschien voor anker. De nacht zullen we door brengen in een haventje. Hier kan men dan even een wandelingetje gaan maken na of misschien voor het avond eten.

30 april (inclusief ontbijt en lunch)
Na het ontbijt varen wij weer terug naar Zierikzee. Dit is de haven waar we ook gestart zijn. De dranken worden nog even afgerekend. Na nog een laatste hapje en een drankje van het schip zal ik (Gaby) de reis nog even evalueren waarna ieder om 16.00 uur weer van boord gaan.

Naast Zeilen is er een tai chi lerares mee voor de tai chi lessen en bezoeken wij minstens 1 leuke plaats. Wij bieden een programma waarin u ervaart dat u met beweging meer focus uit uzelf kunt halen. Ook komen de elementen op een speelse manier aan bod en ontdekt u een deel van Zeeland als nooit tevoren.

27 april is het Wereld Tai chi dag en kan een ieder een uurtje gratis ervaren wat tai chi met u doet. Dit event organiseren wij op 27 april van 13.00 tot 14.00 uur bij de molen op het bolwerk in Zierikzee

 

Wij varen dit weekend al op de vroege vrijdag avond het water op. Daar waar het donker is en geen licht en geluid meer om ons heen hangt hebben we goed uitzicht op het melkwegstelsel en de maan. Perfect dus om de maansverduistering van begin tot eind te volgen. De opstapplaats is Enkhuizen. De geschiedenis van de VOC, is in Enkhuizen nog duidelijk zichtbaar. De VOC was in de 17e en 18e eeuw de grootste handelsonderneming ter wereld die met zijn prachtige schepen naar Aziatische landen reisde om handel te drijven. Door de gunstige ligging aan het IJsselmeer was het aantrekkelijke om hier een ‘Kamer’ van de VOC’ te vestigen. De Drommedaris, de verdedigingstoren aan de haven, en het centrum met de historische panden herinneren nog aan deze welvarende tijd. Het is niet zo gek dat een groot deel van de bruine vloot hier hun thuishaven hebben.