Natuur camping in Midden Frankrijk

16 Mei 2021 - Sylvia van der Tol

€ 15.00

Op kasteel landgoed Château la Perche ligt tussen de bossen een kleine natuur camping verscholen. Tussen de steden Montlucon en Clermont Ferrand, ligt de streek Pays des Combrailles. Een heuvelachtige groene rustige streek met veel rivieren en meren en is onderdeel van het centraal massief.

In het midden van het domein ligt een fraai landhuis met chambres d'hôtes en achter het koetshuis ligt een gezellige kleine camping verscholen. We bieden 6 ruime kampeerplaatsen met elektra en er zijn 2 douches en toiletten aanwezig.

Deze rustieke camping ligt half in het bos, is rustig en zeer landelijk gelegen maar is wel aangesloten op wifi.

Op ons domein lopen verschillende boerderij dieren rond en op de camping scharrelen de kippen met hun kuikens. Je loopt vanaf de camping zo het bos in. Op het Château kun je vers brood bestellen want in de zomermaanden komt de bakker aan huis. Verder is er een wifi hotspot op het terras en kun je gebruik maken van boeken uit de bibliotheek. Verder kun je bij ons alle informatie krijgen over aktiviteiten en uitjes in de omgeving.

Naast Bed en Breakfast verhuren wij ook 2 vakantiewoningen. Wilt u meer weten over deze mooie streek, zie alle informatie op onze website of bezoek ons via FB en Intagram #opnaarfrankrijk

 

Aanwezig in verblijf
Speeltuin
Wifi

Regio
Centraal Massief

Soort camping
Natuurcamping

Omvang
< 50 plaatsen

Ligging
Landelijk

Chateau la Perche ligt op een kleine 20 minuten van de Peage A71, afslag 11 bij Moulins/Montmarault. In het dorp Montmarault kom je langs de Carrefour en slaat daarna links af bij de rotonde richting St Eloy les Mines (D204). Vanaf het Postkantoor in Montmarault begint de weg D4 naar St Eloy les Mines. Volg deze weg 12 km tot aan de rotonde. Steek de rotonde bij Lapeyrouse over naar St Eloy (D13) en na precies 4 km ziet u aan de rechterhand een '-i-' van Informatie, na dit bord kunt u na 300 meter rechts een bospad inslaan, dit is nog VOOR de rustplaats. Aan het einde van dit onverharde pad staat Château la Perche. Wij vragen u zeer langzaam te rijden in verband met onze dieren die los kunnen lopen. U kunt ons vooraf even bellen via T +33687898404