Originele groepsaccommodatie te huur in de Lage Vogezen, NO Frankrijk

29 Januari 2021 - Mirjam Bijvank

€ 810.00

Rust, kunst en natuur…..
Welkom in de Lage Vogezen, in het noordoosten van Frankrijk, niet te ver van huis (600 km van Utrecht). Deze streek heeft een aangenaam klimaat, niet te warm, maar ook niet de regen van de bergen.

Tot rust komen en genieten met uw familie of vrienden, in de kunstzinnige omgeving van de voormalige Abdij van Droiteval, in de vallei van de rivier de Ourche, behorende bij de gemeente Claudon. Te midden van een prachtige natuur, bieden we u een groepsaccommodatie (ca. 300 m2), geschikt voor 16 personen, bestaande uit 8 slaapkamers, woonkamer met openhaard en openslaande deuren naar het terras, keuken, tuin (ca. 3000 m2), rivier en parkeerruimte op eigen terrein.

Lekker luieren of juist actief zijn? Het kan allemaal.

Als u iets speciaals zoekt, bent u hier aan het juiste adres. Zodra u afzakt in de vallei gaat uw mond open van verbazing. Eenmaal aangekomen bij het voormalige klooster is het nog niet gedaan met uw verwondering, want daar wordt u ontvangen door prachtige kunstobjecten.
U waant zich in één groot kunstwerk van schilderingen, beelden en mozaïeken.

Er zijn 2 ateliers en een crypte (een zaaltje met een podium), welke u erbij kunt huren. Met deze extra ruimtes is onze groepsaccommodatie uitermate geschikt voor groepen met een eigen activiteit, zoals schilderen, beeldhouwen, muziek, toneel, yoga, etc.

De prijs is gebaseerd op een verblijf van 3 overnachtingen. Daarbij komt € 150 schoonmaakkosten en we vragen een borg van € 200.
Bekijk ook de website: www.mirjambijvank.com

Wij zijn open van april t/m oktober

 

Aanwezig in verblijf
Vaatwasser
Wifi
Open haard

Regio
Elzas of Lotharingen

Ligging
Aan rivier of meer

Aantal personen
Maximaal: 16

Droiteval ligt 25 km ten zuidoosten van Contrexéville en Vittel, 40 km ten westen van Epinal. Dit gehuchtje, behorende bij de gemeente Claudon is een historische plek, bestaande uit een chateau met een meer en bijbehorende gebouwen. Tevens staat er een abdijkerk uit de 12e eeuw en een klooster met fundamenten uit dezelfde periode. Droiteval ligt aan de prachtige route Circuit de la Vallée de l’Ourche. De tuinen van het klooster liggen aan het riviertje de Ourche (zijrivier van de Saône). Vissen is toegestaan. Deze streek bestond vroeger uit smederijen en glasblazerijen. Een en ander over dit tijdperk is terug te vinden in het Museum van Hennezel-Clairey, 6 km van Droiteval. Men kan prachtige wandelingen maken zonder iemand tegen te komen. Ook op de fiets, zelf meegebracht, kan men z’n hart ophalen in de bosrijke, heuvelachtige streek van de Lage Vogezen. Bij warm weer kunt u verkoeling zoeken in een van de vele meertjes of in het riviertje. 35 km richting Epinal ligt ”lac de Bouzey”, een groot meer met zandstrand, ook een geliefde plek voor watersporters. In de maanden juli en augustus is het zwembad van Darney open, gelegen op een afstand van 8 km. Op de ”Pont Tatale”, gelegen tussen Claudon en Attigny kunt u elastiek springen en muur beklimmen. Paardrijden is mogelijk op 10 km afstand. Er worden buitenritten georganiseerd door een Nederlands echtpaar. Voor meer informatie over bezienswaardigheden, wandelroutes, vissen, eetgelegenheden, e.d. in de buurt, is er een Nederlandstalige gids ter inzage aanwezig.