Vakantiewoning Villapark de Oesterbaai

4 Juli 2017 - Het team van Zonderbeperking.nl

Direct te boeken!


Van oorsprong is Wemeldinge een schippersdorp dat door de ligging aan het einde van het kanaal door Zuid-Beveland een grote bekendheid had binnen de handel- en schipperskringen. Door haar ligging heeft Wemeldinge altijd een grotere middenstand gehad dan dorpjes van gelijke grootte in Zeeland. Echter, door het verdwijnen in 1990 van de sluizen in het kanaal, verdween ook de dienstverlenende factor voor de ondernemers in Wemeldinge.
Om het dorp een nieuw leven in te blazen liet men het oog vallen op de recreatie, wat gezien de watersportmogelijkheden op, in en rondom de Oosterschelde ook een juiste keuze is gebleken. Er verschenen enige campings, en in de Stormezandepolder waar van oorsprong oesterputten te vinden waren, verrees het Villapark De Oesterbaai.
Restanten van soortgelijke oesterputten ziet men heden ten dage, bij laag water, tussen Villapark de Oesterbaai en Kattendijke nog steeds. Ook vinden we op de hoogte van het strandje, nog de restanten van het haventje van Lindenbergh.
Door de ontwikkelaar van De Oesterbaai werd destijds gekozen voor kleurrijke woningen welke in vier fases zijn gebouwd. De eerste drie fases kennen twee typen woningen, te weten de vrijstaande ‘Delta’ woningen en de twee onder een kap ‘Gamma’ woningen. Wat beide woningen wel hebben is dat ze gebouwd zijn volgens de norm alsof het om woningen gaat voor permanent verblijf. Hierdoor zijn de woningen ruim opgezet en van alle gemakken voorzien. De vierde fase welke gelegen is aan de binnendijk zijn duidelijk afwijkend en anders van opbouw, maar hebben ook wel het speelse uiterlijk.

 

Omgeving De Oosterschelde Biedt de mogelijkheid om te duiken in het grootste natuurreservaat van Nederland. Omdat de Oosterschelde door invloed van eb en vloed stromend water heeft, is dit echter alleen mogelijk voor de ervaren duikers. Om deze duikers te voorzien van perslucht vindt u in Wemeldinge dan ook twee persluchtstations te weten in de Wilhelminastraat bij Octopussy en bij Camping Klein Stelle tegenover Villapark De Oesterbaai. Afhankelijk van de tijd van het jaar vinden de duikers onder water een zeer gevarieerd onderwaterleven met vele soorten anemonen, sponzen, kreeften, krabben, naaktslakken en inktvissen. Afgelopen jaar zijn zelfs diverse ontmoetingen gemeld met zeepaardjes, wat wijst op een steeds verbeterende Oosterschelde. Natuur Het gebied tussen Villapark De Oesterbaai en Kattendijke is van oorsprong gebruikt voor de Oestercultuur, waarvan, als u langs de Oosterschelde loopt / rijdt, de resten bij laag water nog kunt vinden. Tegenwoordig biedt dit gebied goede duikplaatsen, wat ook te zien is op mooie dagen. Vele duikers hebben dit gebied dan ook gevonden als mogelijkheid om te duiken in het grootste natuurreservaat van Nederland, de Oosterschelde. Als we vanuit Villapark De Oesterbaai naar Yerseke rijden komen we langs de Yerseke moer, een uitgestrekt gebied dat een waar paradijs is voor de vogelaars onder ons. In dit landschap, dat gevormd is door het turfsteken of moerneren ten behoeve van brandstof en zout, vinden we een zeer specifiek vogel en plantenleven. Er komen hier vele weidevogels voor zoals tureluurs, grutto's en kemphanen. De zoutplanten welke u hier kunt vinden zijn o.a zeekraal, zeeaster, kweldergras en strandzoutgras.