Vakantiehuis In den Bongerd

24 Juni 2021 - Het team van Zonderbeperking.nl

Direct te boeken!

Midden in het groene hart van Nederland staat tussen de boomgaarden van Fruitbedrijf Stek 'In den Bongerd'. Twee aangepaste vakantiewoningen waar u als chronisch zieke of mindervalide samen met familie en vrienden met volle teugen kunt genieten van buitenlucht, buiten leven.Dichter bij de natuur kunt u niet zijn. U kunt, met bed en al, het buitenleven proeven, voelen, horen. 'In den Bongerd' bevindt zich in een prachtige landelijke omgeving, een stiltegebied met water en weelderige weiden. Hier vindt u ruimte en rust. Beléven staat centraal in 'In den Bongerd', ziekzijn verschuift even naar de achtergrond. Want: Buiten... ben je beter!
De twee aangepaste vakantiewoningen zijn volledig rolstoelgeschikt. Iedere woning biedt plaats aan 4 personen. Ze staan pal naast het fruitbedrijf. Uw rust, zelfstandigheid en privacy zijn dus gegarandeerd. Daarbij kunt u volop genieten van de ruimte en het mooie fruit van het bedrijf. De woningen én de boomgaard zijn via verharde paden prima te bereiken door personen met een beperking. Als u bedlegerig bent, kunt u zelfs met bed en al de boomgaarden bezoeken en de natuur beleven. De woningen zijn fris, praktisch en comfortabel ingericht.
De keuken is voorzien van een hoog/laag keuken zodat de hoogte van het blad aangepast kan worden aan iedere gebruiker in de vakantiewoning. Uit veiligheidsoverwegingen hebben wij gekozen voor een inductiekookplaat.
De slaapkamers zijn ruim en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De grote slaapkamer is onderdeel van het vaste tillift-systeem. Hier heeft U ook de beschikking over twee elektrische hoog/laag bedden en is er een tilliftsysteem beschikbaar van de slaap- naar de badkamer. Tot slot beschikken wij over een anti-decubitus matras. 
De badkamer is ruim ingedeeld en voorzien van douche, douchestoel, verhoogde WC en wastafel. Vaste tillift is ook hier onderdeel van het geheel. Als afsluiting van de slaapkamers en badkamer hebben wij voor schuifdeuren gekozen.
Verder aanwezig in de woningen defibrillator (AED), vloerverwarming, WIFI en een uitgebreide informatiemap.
 

 

OmgevingKedichem maakt evenals Schoonrewoerd en de buurtschap Oosterwijk deel uit van de gemeente Leerdam. Het aan de Linge gelegen dorp heeft in het verleden veel last gehad van dijkdoorbraken. De 'wielen' langs de dijk zijn de na de dijkdoorbraken gevormde plassen die hieraan herinneren. Het dorp zou rond het jaar 1000 gesticht zijn door Heer Fop van Arkel. De toren van de N.H. Kerk dateert uit het midden van de 15de eeuw. De oorspronkelijk middeleeuwse kerk werd in 1867 gesloopt. Een fietstocht langs de Linge is vooral in het voorjaar erg mooi, als de fruitbomen in bloei staan.  De graslanden langs de Linge vormen een belangrijke broed- en pleisterplaats voor vogels. Bij Oosterwijk is een parkeer- en picknickplaats om van dit mooie rivierlandschap te genieten. In de woning is een map aanwezig met tips over wat er te doen is in de omgeving. In (de omgeving van Leerdam) kunt u diverse musea bezoeken zoals Het Nationaal Glasmuseum, uilen- en dierenpark de Paay, diverse zwembaden en molens, Slot Loevestei, een rondvaart maken ............ In (de omgeving van) Gorinchem kunt u Fort Vuren, een kinderboerderij of Koeienbluf bezoeken. Uiteraard kan een bezoek aan het Biesbosch museum niet ontbreken.