Visionvilla voor blinden/slechtzienden

9 Juli 2021 - Het team van Zonderbeperking.nl

Direct te boeken!

De Visionvilla is dé vakantiewoning voor gasten met een visuele beperking. Deze villa is samen met het expertisecentrum van de Koninklijke Visio speciaal ontwikkeld voor het comfort van slechtziende of blinde gasten en is van alle gemakken voorzien. Er is bij de inrichting gewerkt met duidelijke contrasten. Er is een geavanceerd verlichtingssysteem en aangepaste apparatuur. Er zijn vele handige aanpassingen gedaan in en rondom de bungalow en op het park. Dat maakt deze accommodatie praktisch én plezierig om in te verblijven. In en om het centrumgebouw is belijning aangebracht en de parkinformatie wordt in braille en grote letters aangeboden.
In 2010 kwam Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, met het idee voor de ontwikkeling van deze specifieke bungalow. Samen met verschillende deskundigen, waaronder de Technische Unie, Gira en Viziris zijn de mogelijkheden en de beste oplossingen voor deze bungalow afgewogen. Er is een testpanel samengesteld bestaande uit slechtzienden met en zonder hulphond, die het park en de bungalow hebben getest en vervolgens waardevolle input hebben geleverd voor aanpassingen.
Voorzieningen en aanpassingen:Er is belijning in en om het centrumgebouw, extra buitenverlichting bij het entreepad en terras,gebruik van contrastkleuren, geavanceerd verlichtingssysteem met dimbare verlichtingsarmaturen, accentuering lichtschakelaars en stopcontacten, trilwekker, rookmelder, flitsende deurbel, aangepaste apparatuur, extra grote flatscreen-tv met gesproken ondertiteling, beeldschermloep, afstandbediening met grote toetsen, informatievoorziening in braille en grote letter, sprekende penfriend, spelkoffer met speciale grote letter/braille spellen en luisterboeken, omheinde tuin en hondenmand, alarmklok met spraakfunctie, Wii spelcomputer met spel ‘De ontdekker en het Mysterie van de Diamanten Scarabee’ en een Balance Board speciaal gemaakt voor en door slechtziende, blinde en goedziende kinderen, Wii spelcomputer die ook via de ringleiding kan worden aangesloten en waarvan het geluid wordt versterkt.
De visionvilla is rookvrij, heeft een inpandige berging en er is één huisdier toegestaan. Wifi is tegen betaling beschikbaar. 
Let op: deze accommodatie is alleen telefonisch te boeken via Zonderbeperking.nl: tel. 06-5729 5252. 

 

OmgevingPark Hoog Vaals is een perfecte uitvalsbasis om steden te bezoeken zoals Luik en Maastricht of kom alles te weten over het Bourgondische leven in Limburg. Breng een bezoek aan de vele bezienswaardigheden en attracties, waaronder het unieke Drielandenpunt, dat vindt u alleen hier.Verder in de omgeving Thermae 2000 Pretpark De Valkenier Het Geuldal Fluweelengrot