Mini-camping Kooningsveld

28 Juni 2021 - Stephan Wieland

Direct te boeken!

De kampeerplaatsen zijn ruim van opzet (minimaal 100 m2). Alle plaatsen zijn voorzien van elektra (6 AMP.). Op het veld zijn 2  watertappunten aanwezig en een stortbak voor het chemisch toilet is voorhanden.

In het gebouw bij de camping is een keuken waar u gebruik van kunt maken. In onze keuken zit een oven, elektrische kookplaat, koelkast, vriezer en wasmachine. Al deze voorzieningen zijn kosteloos te gebruiken.

Voor de mindervalide is er een volledig aangepaste separate doucheruimte met tillift en douchebrancard. Er is voor dames en heren een aparte ruimte, waarin 2 douches, een toilet en een aangepast toilet zijn aangebracht.

Op het park van ’s Koonings Jaght vindt u kinderboerderij, daarnaast een klein informatiepunt waar diverse artikelen te verkrijgen zijn. Tevens staat er een voor rolstoelgebruikers geschikte draaimolen.
Het gehele terrein is voorzien van verharde wegen.

 

Mini camping 's Koonings Veld ligt aan de rand van de Ginkelse heide, dit is een heidegebied bij Ede dat wordt afgewisseld met bos. Op 18 september 1944 vonden op de Ginkelse Heide Geallieerde luchtlandingen plaats in het kader van Operatie Market Garden. De luchtlanding wordt jaarlijks herdacht bij het Airborne monument nabij de Verlengde Arnhemseweg (N224) op ongeveer 9 km afstand van de camping. In dit gebied ligt een vliegveldje, dat in gebruik is door twee modelvliegtuigclubs en waarvoor een vergunning is afgegeven. Bij de schaapskooi (dat 1km verder gelegen is) bevindt zich een gedoogzone voor het oplaten van vliegers. Verder loopt er op de Ginkelse Heide een schaapskudde van circa 160 schapen.