Comfortabele appartementen in gezellig bergdorp

8 Juni 2019 -

€ 375.00

De 6 appartementen van Les Camélias bevinden zich in een voormalig hotel op 5 minuten loopafstand van het gezellige centrum van Le Mont-Dore.

Afhankelijk van de grootte en inrichting bieden onze appartementen onderdak aan 2 tot 4 personen. Aan de achterzijde ligt - hoger dan het dak van het huis - een ruime tuin met een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen. Zomers kan hier gebarbecued worden.

Alle appartementen zijn voorzien van alles wat nodig is voor een aangenaam verblijf. De keuken is geheel ingericht. Maar u kunt - zoals in een Bed & Breakfast - het ontbijt ook door ons laten verzorgen. Wij verwennen onze gasten met onder andere overheerlijk brood, eigengemaakte jam, streekkazen, koffie, thee en vruchtensap.

Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en zijn de appartementen voorzien van badhanddoeken en theedoeken. Ook is er een kleine voorraad peper, zout, olijfolie, thee, koffie, suiker, afwasmiddel, allesreiniger, toiletpapier en keukenrol aanwezig in de appartementen.

Mocht u een avond geen zin hebben om te koken; in Le Mont-Dore bevinden zich voldoende gezellige en betaalbare restaurants.

Les Camélias beschikt over gratis wifi.

In de winter is Le Mont-Dore een ideale locatie voor skiërs, langlaufers en sneeuwschoenwandelaars. Onze accommodatie in Le Mont-Dore is in de winter een uitstekende standplaats. Wat te denken van skiën op een vulkaan, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of sleetje rijden op de speciaal hiervoor aangelegde pistes?

Les Camélias beschikt over een verwarmde ruimte om wintersportmaterialen te stallen. En in Le Mont-Dore kunnen op verschillende locaties ski’s, langlaufmaterialen en raquettes (sneeuwschoenwandelschoenen) gehuurd worden.

Tijdens de winter worden ook talloze activiteiten georganiseerd. Zo is er van 4 tot en met 11 februari 2017 het Sancy Snow Jazz Festival.

Op 15 januari 2017 wordt de Trial Hivernal du Sancy georganiseerd; een hardloopwedstrijd waarbij men kan kiezen om 20 km of 30 km door de sneeuw te rennen. Les Camélias is een officiële partner van deze wedstrijd.

Het is onmogelijk om zich in de Auvergne te vervelen. Er is genoeg te doen en te beleven in de directe omgeving van Les Camélias. Zo is Le Mont-Dore in alle seizoenen een prima uitvalsbasis voor wandelaars en trailrunners.

’s Zomers kunnen fietsers er hun hart ophalen. Niet alleen op de weg, maar ook op de mountainbike.

De mooie, stille wegen zijn ook uitermate geschikt voor motorrijders. Motoren kunnen gestald worden in de afsluitbare garage van Les Camélias.

Overigens zijn er nog een groot aantal andere zomer en winter outdoor-activiteiten zoals bijvoorbeeld rotsklimmen mogelijk. Verder is er ook nog genoeg te zien en te doen wat minder inspanningen vereist. Zo kunnen er verschillende toeristische uitstapjes gemaakt worden of kan er heerlijk in onze tuin geluierd worden.

Wij bieden niet alleen fijne appartementen op een ideale locatie in combinatie met een persoonlijke benadering, maar tevens een ongekende passie voor de Auvergne met in het bijzonder het Sancy-massief. Ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Onze prijzen zijn seizoensafhankelijk.

 

Aanwezig in verblijf
Televisie
Wifi
Huisdieren toegestaan

Type
Appartement

Aantal Personen
Maximaal: 4 per appartement

Le Mont-Dore is een gemeente in het departement Puy-de-Dôme in de regio Auvergne. Er wonen ongeveer 1.400 mensen. Het is een levendig stadje met een ruim aanbod aan winkels en restaurants, te midden van een overweldigende natuur. Het stadje ligt op 1.050 meter hoogte in de vallei van de Dordogne. De Dordogne vindt zijn oorsprong vlakbij Le Mont-Dore, op het punt waar de bergstromen Dore en Dogne samenkomen. Van bijna overal in Le Mont-Dore is Puy de Sancy zichtbaar; met 1.885 meter de hoogste bergtop van het Centraal Massief. De aanwezigheid van deze vulkaan maakt dat Le Mont-Dore niet alleen een kuuroord maar ook een gezellig skioord is. In de winter kan er overigens niet alleen geskied, maar ook gelanglauft en gesneeuwschoenwandeld worden. Zomers is Le Mont-Dore een ideale uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers, trailrunners en rotsklimmers. Maar er kan ook heerlijk geluierd worden bij bijvoorbeeld de meren Lac Chambon en Lac Servière of op één van de gezellige terrasjes in het stadje zelf.