Safaritent Glamping Chave Grande 4 persoons met sanitair

1 Juni 2021 - Stef Bense

Direct te boeken!

Glamping in de natuur in Midden-Portugal

Zoekt u rust, ruimte, natuur, cultuur en culinaire verassingen in combinatie met comfortabel kamperen? Dan is een verblijf in een safaritent of lodgetent op camping Quinta Chave Grande iets voor u. Deze ‘campismo rural’ bevindt zich in de Beira Alta, een toeristisch nog onontdekte streek in Midden-Portugal.

In samenwerking met onze Portugese partner bieden wij u een heerlijke glamping beleving. Er zijn twee identieke safaritenten beschikbaar op ruime plaatsen met voldoende privacy. De tenten zijn 25 m² en bieden plaats aan 4 personen. De tenten staan op een houten vloer. Deze safaritenten hebben als extra luxe voorziening een complete badkamer met een douche, een wastafel en een toilet. Er zijn twee comfortabele boxspring bedden met daarnaast een aparte slaapkamer met een stapelbed. Voor de allerkleinsten zijn een gratis kinderstoel en kampeerbedje beschikbaar (wel zelf beddengoed meenemen). De vaste keuken is compleet ingericht en voorzien van een 4-pits thermisch beveiligd gascomfoor en een koelkast met vriesvak. Natuurlijk ontbreken een koffiezetapparaat en een waterkoker niet. Er zijn verstelbare stoelen en ligbedden om te relaxen. Bovendien is er een barbecue op gas aanwezig. 

Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt.
U kunt bij reservering een handdoekenpakket bestellen. U hoeft dus slechts uw kleding en toiletartikelen mee te nemen. Verder is alles aanwezig.

De camping is 10 hectare groot en ligt in een mooie, groene vallei. De volwassen bomen geven voldoende schaduw op de tentplaatsen. De moderne en nette sanitairgebouwen zijn ruim van opzet en liggen op een steenworp van de tentplaatsen. 
Er is gratis Wi Fi op de hele camping.
De Portugese campingbeheerders spreken Nederlands en Engels.
In het café en op het terras van de camping kunt u genieten van een drankje of een ijsje. Er komt elke ochtend een bakker. Wekelijks wordt een barbecue voor de campingasten verzorgd. Ook wordt elke week een Portugese avond verzorgd, waar u kunt genieten van regionale Portugese gerechten. Een keer per week komt een kippenboer langs, bij wie kant-en-klare geroosterde piri-piri kip besteld kan worden.
Er zijn een groot zwembad (zout water) met kleuterbad, een tennisbaan, een tafeltennistafel, een kinderspeeltuin en een jeu-de-boule baan. 

Rondom de camping zijn diverse wandel- en autoroutes uitgezet. Er worden ook excursies georganiseerd, onder meer naar de port-huizen langs de rivier de Douro.
In de omgeving kunt u veel sportieve activiteiten ondernemen, zoals: wandelen, fietsen, moutainbiken, waterfietsen, Stand-up Paddling, karten, bowlen en paardrijden.
In de buurt van de camping kunt u in diverse restaurants heerlijke lokale gerechten eten voor een heel zacht prijsje. Op nog geen 10 km afstand kunt u prima boodschappen doen in enkele supermarkten. Ook een bezoek aan de lokale markten, waar je heerlijk de echte piri-piri kip kunt eten, mag zeker niet ontbreken.

Verstilde dorpjes, kleinschalige landbouw, groene heuvels en bergen, slingerende beekjes en mooie weggetjes zijn kenmerkend voor deze prachtige streek. In de buurt liggen fraaie, oude steden, zoals Viseu en Coimbra. Ook een bezoek aan Aveiro aan de kust met zijn mooie brede stranden is de moeite waard. Op een uur autorijden ligt de Douro-vallei, waar de beroemde Port-wijnen hun oorsprong vinden. De indrukwekkende stad Porto ligt op twee uur rijden van de camping. Zoekt u verkoeling in de bergen, dan kunt u naar de Serra da Estrela, met 2.000 meter de hoogste bergen van Portugal. 

De camping is per auto te bereiken over goede wegen, grotendeels autosnelwegen. De afstand Utrecht-Casfreires is ca. 2.000 km. Wilt u er snel zijn dan, kunt u vanaf Eindhoven of Amsterdam of Weeze (Duitsland) vliegen naar Porto (160 km vanaf de camping) of naar Lissabon (350 km). Op het vliegveld zijn diverse mogelijkheden om een auto te huren. 
De route in Portugal naar de camping heeft tolwegen. Er zijn diverse mogelijkheden om tol te betalen. Zo is net over de grens in Portugal een ticket voor 30 dagen via een automaat verkrijgbaar (A28 - Viana do Castelo; A24 - Chaves; A25 – Vilar Formoso; A22 – Vila Real de Santo António). Kijk hiervoor op www.portugaltolls.com.

Website: www.glampingchavegrande.com

 

Aanwezig in verblijf
Koelkast
Wifi
Vriezer
Barbecue
Huisdieren toegestaan

Type tent
Safaritent

Regio
Lissabon en Midden-Portugal

Ligging
Landelijk

Aantal Personen
Maximaal: 4