Camping Um Gritt

30 Juni 2021 - Jan Vermeulen

Direct te boeken!

Camping Um Gritt ligt in het hartje van de Ardennen, in het dal van Bourscheid gelegen aan de oever van De Sûre. De camping opgericht in 1971 staat al jaren bekend om zijn mooie natuur, prachtige wandelroutes, viswater en vooral de rust die er heerst.


De groene vallei ligt aan de voet van de burcht van Bourscheid. Een indrukwekkende, natuurlijke omgeving. Het uitzicht op het kasteel is fantastisch. Ook via "point de vue Gringlay" heeft u een prachtig uitzicht op Camping Um Gritt en de burcht Bourscheid.


Voor degene die graag een hengeltje uitgooien bent u bij ons aan het juiste adres. In rivier de Sûre kunt u met een vergunning die te verkrijgen is bij de receptie in alle rust vissen. Wilt u de natuur verkennen per mountainbike? Dat kan natuurlijk ook! Wij beschikken over een aantal mountainbikes. Ook kunt u bij ons terecht voor wandelkaarten. Mocht u het wat hoger willen opzoeken zijn er in de zomer vanaf "point de vue Gringlay" paragliding vluchten. Op de camping zal in het hoogseizoen een animatie programma zijn. Ook kunnen de kinderen spelen in onze speeltuin!


In onze brasserie kunt u terecht voor een kleine kaart en ijsjes! 
Ook voor het afhalen van friet met Nederlandse snacks en pizza's bent u bij ons goed. 
Dit jaar kunt u natuurlijk ook weer de Tour de France onder het genot van een 
Luxemburgse Bofferding bier bewonderen in onze brasserie. 


Nieuw op onze camping is de Easy Be afwasservice. Onze gasten krijgen een afwasmandje
en per dag een muntje om de vaat te doen, in 5 minuten schoon en droog! Het bespaart
u veel tijd, en het is ook nog milieuvriendelijk!

 

De Luxemburgse Ardennen is rijk aan een veelkleurende natuur. De vele bergdalen, stromende riviertjes door rotsachtige, groene bossen maakt de omgeving uniek. Veelal wordt dit bezichtigd door wandelaars en mountainbikers, zo is er in het toch kleine Groothertogdom een specifiek netwerk van routes voor mountainbikes met een lengte van meer dan 500 km.

Burcht Bourscheid

Bij de entree van Camping Um Gritt kijkt u tegen de burcht van Bourscheid aan, dit kasteel ligt op 150m. hoogte boven de rechter oever van de Sûre. 360 tot 380m. boven de zeespiegel (n.n.). De ruines van deze bouwconstructie, die ongeveer 151 m lang en 53 m breed was, een oppervlakte had van 12.000 qm, en omgeven was door een sterke ringmuur met afgesloten tussenruimtes en 11 torens zijn tegenwoordig nog een bewijs voor de belangrijke stabiliteit.

Stuwmeer Esch-sur-Sûre

Het stuwmeer, op een kleine 20 km van onze camping is een zeer geliefd vrijetijdsoord. Het stuwmeer is voor de camping erg belangrijk, zonder dit zouden we u niet kunnen garanderen dat u tentje niet wegdrijft. U kunt hier zwemmen, vissen, varen en duiken. Ook bevinden zich hier diverse wandelpaden en mountainbike routes langs het meer.